Молитва за ИЗРАЕЛ

26.07.2014

Скъпи братя и сестри в Господа,
пиша ви това писмо от името на Тялото Христово, което подкрепя и обича Израел, по повод ситуацията там и терористичните акции на групировката Хамас. Бих искал да изразя нашето съчувствие към близките на загиналите в този конфликт. Ние сме съпричастни към съдбата на израелските граждани, следим развоя на събитията и стоим в молитва за нацията и държавата Израел.

Нека се молим за семействата на жертвите, за бързо и пълно възстановяване на ранените, за войниците на ивицата Газа. Издигаме в молитва нашите месиански братя и сестри според Божието Слово в Псалом 91. Божията протекция и защита нека бъде върху жителите на най-горещите райони в този сблъсък. Нека Бог пази умовете и сърцата на хората от страх, живота и здравето им непокътнато, а домовете – от разрушение. Нека Божията ръка отблъсква всяка една ракета, изстреляна към Израел. Молим се също за божествена мъдрост върху премиера Натаняху, която предвижда всяка атака на врага. Изговаряме благословение и изцеление на народа и земята на Израел. Нека вярата им заглуши всеки вик на отчаяние.

Вярваме, че в дни като тези църквата е призована да се моли, да стои за Истината и да даде гласност на позицията си. Заставаме срещу всеки заговор, който цели разединение или отслабване на стабилността на Израел. Божията воля е цялостта на Израел да се запази. Той ще защити народа Си, защото „блажен е онзи народ, чийто Господ е Бог…. И нито едно оръжие, скроено против него, няма да успее.”

Моля ви, молете се!
Поздрави в името на Исус Христос!

п-р Иван Хазърбасанов
Християнски Център София

Tags: ,

4 Responses to Молитва за ИЗРАЕЛ

 1. Ergul Eyubova
  Ergul Eyubova on 07.03.2015 at 12:39

  Amin

 2. Jana Grigorova
  Jana Grigorova on 07.03.2015 at 13:04

  Бог е Израел

 3. Dimitar Zaxariev
  Dimitar Zaxariev on 05.04.2015 at 7:02

  Boje molate za Izrail mir za nego

 4. Milcho Todorov
  Milcho Todorov on 05.04.2015 at 7:20

  Амин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.