КС c основание да обяви ЗСУ за противоконституционен

Не може да има задължителни социални услуги, които обхващат всички деца, без да се съгласуват с майката и бащата. Това заявиха в Русе от Сдружението на родителите, които искат пълната отмяна на Закона за социалните услуги. Според Давид Александров сезирането на Конституционния съд по темата е една от последните възможности да се спре въвеждането на това законодателство в България.

Цяла година от сдружение „Родители обединени за децата“ се борят за отхвърляне първо на Стратегията за детето, а в последсвие и на Закона за социалните услуги, като до този момент не срещат подкрепа от управляващите. Сега обаче, след вчерашното сезиране на конституционния съд от БСП, родителите имат надежда че това може да се случи, заяви за Новините на телевизия КИС 13 един от най-активните членове на сдружението в Русе Давид Александров. Според него един от основните проблеми в Закона за социалните услуги е че обхваща всички деца.

Припомняме, че Законът беше отложен с 6 месеца и ако не бъде отменен, се очаква да влезе в сила от първи юли. Междувременно се подготвя поредното протестно шествие с искане за пълна отмяна на Закона на социалните услуги. То се планира за 14 март в столицата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *