Полша: 3 години затвор за гей-пропаганда в училищата

Авторите на закона смятат, че т.нар. „сексуално образование“ всъщност насърчава хомосексуалните наклонности

Нов закон ще пресече от корен джендър-идеологията и хомосексуалната пропаганда сред децата и учениците в Полша. Тези, които го нарушат, са заплашени от солени глоби и до 3 години затвор.
Авторите на законопроекта са установили една тревожна тенденция – в полските училища се насърчават хомосексуалните наклонности, а те от своя страна се възприемат като заплаха за здравето на учениците.
Именно затова непосредствено след изборите новото-старо правителство реши да спази своето обещание: да преразгледа подробно часовете по сексуално образование в полските училища и да обсъди законопроект, чиято цел е „защитата на децата и юношите от сексуални изкушения и деморализация“.

Зад законопроекта стои гражданската инициатива „Спрете педофилията“. Всъщност става въпрос за разширяване на член 200-б от полския Наказателен кодекс. В закона, който съществува от 1997 година, „публичната пропаганда на педофилско съдържание“ е криминализирана. В текста обаче става въпрос само за сексуален контакт между възрастен и непълнолетно лице, но не и за секс между непълнолетни. „Правната система не бива да изостава от напредващите промени в обществото“, аргументират се авторите на законопроекта.

Според предложеното изменение в бъдеще всеки, който публично „пропагандира“ или „одобрява“ сексуален контакт между непълнолетни или използва за целта професионалното си положение в работата си с деца и младежи, трябва да бъде наказан с до три години затвор. Олгиерд Панкиевич, един от инициаторите на законопроекта, казва: „Насърчаването на сексуални контакти между непълнолетни и подтикването им да изразяват своите сексуални нужди ги прави идеални жертви на педофилите.“ Предложението е подкрепено и от управляващата партия „Право и справедливост“, според която този проект съживява едно най-важните конституционни правила на полската правна система, а именно защитата на детето.

Българските детски градини и училища също са притегателен център за всякакви извратени общности, които се опитат да сеят отровната си зарази сред невинните деца и подрастващи. Под формата уж на сексуално образование, на подрастващите се внушава, че няма нищо лошо да изпитваш влечение към едноимнния пол и тази „любов“ е толкова естествена, колкото истинската – между мъж и жена. Затова е добре такъв закон да се приеме и у нас, за да изкорени ЛГБТ-пропагандата в училищата и да се пази моралното здраве на нашите деца.

1 comment for “Полша: 3 години затвор за гей-пропаганда в училищата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *