Папата и вероизповеданията се събраха на „Царица небесна“ без патриарха

Посещението на папа Франциск у нас ще завърши със събитието за мир на пл. „Независимост“ в София. Тогава Светият отец ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания. Шест деца – техни представители, ще държат запалени факли, символ на мира. На сцената на събитието ще има маслиново дърво и рози, символ на България. Папа Франциск можa да разгледа „Св. Ал. Невски“, но не и да се моли с православни отци. Не се благославя на клирици на БПЦ-БП да участват във всички останали събития!

Неделната молитва „Царица небесна“ всяка седмица се гледа от над 100 милиона вярващи от цял свят, а днес папа Франциск я произнесе в центъра на София. На площада пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ папа Франциск произнесе неделната молитва Regina Coeli.

Молитвата към Света Богородица носи името „Царица небесна“ в периода след Великден, докато в останалото време се нарича „Ангел Господен“. Докато папа Франциск я произнася, на сцената на пл. „Св. Александър Невски“ бе изложена икона на Месемврийската Богородица, любима на папа Йоан XXIII или т.нар. Български папа – Анджело Ронкали. Почти 10 години – от 1924 до 1935 г. той е в България като апостолически легат и носи тази икона със себе си чак до смъртта си, разказа самият папа Франциск.

Ето и пълен текст на молитвата:

„Царице Небесна, радвай се! Алилуия!
– Понеже Онзи, Когото ти заслужи да носиш, алилуия.
Възкръсна, както каза. Алилуия!

– Моли Бога за нас! Алилуия!
Радвай се и се весели, Дево Марийо! Алилуия.

– Понеже Господ наистина възкръсна! Алилуия“.

Представителите на всички веоризповедания от Националния съвет на религиозни общности в България (НСРОБ) бяха строени за молитвата „Царица небесна“ след което се ръкуваха и поклониха на светия отец. Само патриарх Неофит не дойде. Така протестантите, както се казва в поговорката, станаха по-големи католици от папата, а православния патриарх по-протестант от самите протестанти.  Вървим към една световна религия по познатия български модел на тройна коалиция вече и във вярата.

31 comments for “Папата и вероизповеданията се събраха на „Царица небесна“ без патриарха

 1. събраха се и казаха ли; мир, мир, мир и безопастност ? ако са казали това….край на мира, но ако не са казали това, ще чакаме да го кажат някой ден…и всички ше помнят този ден

 2. но и нашият не е бил и руския патриарх не е бил….значи още не са се получили всички условия за този знаменателен случай, когато са произнесени тези думи

 3. Уважавани пастори са настанени до ислямските лидери.Дали това не е по протокол? Обединени Евангелски Църкви агитират за мултирелигиозна молитва в София.А дали се допитаха до своите миряни?

 4. Г-н Димитър Буклиев поставя много сериозен въпрос: дали председателят на ОЕЦ п-р Румен Борджиев се е допитал „до своите миряни“. Тук искам да уточня: не само до евангелски миряни, а и до пастори, до богослови и т.н. е трябвало да се допита. Но както и предшественикът му Николай Неделчев постъпваше, видимо и той си е помислил, че щом е бил назначен за председател на ОЕЦ, може да си прави както „интересо му заклати фесо“ (любимата максима на друг негов предшественик – п-р Иван Зарев).

  Нека обаче разграничим политическия „протокол“ от религиозния. На подобни официални форуми „по протокол“ се очаква ДА ПРИСЪСТВАТ представители на различни религии и християнски конфесии. НЕ БИВА обаче ДА УЧАСТВАТ в ОБЩИ РИТУАЛИ (молитви и пр.) с представители на други религии, защото НА КОЙ БОГ се молят участниците? Ако участват в религиозни ритуали, какъвто е случаят с п-р Борджиев, това е не само крещящо богословско невежество, но е направо ВЕРООТСТЪПНИЧЕСТВО! Св. Синод и патриарх Неофит показаха далеч по-висока степен на християнска идентичност, като не изпратиха представител на това събитие!

 5. за да се изпълни пророчеството, трябва всички да са заедно и гръцкият патриарх трябва да присъства

 6. „А дали се допитаха до своите миряни?“ Какви миряни, да се допитат до живия Бог, комуто служат/?/!

 7. Напълно подкрепям мнението на Вениамин Пеев.

 8. молят се на небесната царица
  точно за този грях Бог обвини Израел, не си спомням името на Божия човек,

 9. Не смятате ли че малко си чешете езиците с ОЕЦ след като ръководството се доказа неадекватно при гласуването на закона? Какво очаквахте да направи с папата – да се пребори с Ватикана и геополитиката за католизиране на западните Балкани ли? Та евангелската църква в България отдавна е изгубила тези си позиции и няма как да си ги върне със сервилат и чупка в кръста пред папата или с алгебрата от ВЕБИ която магически пресмята агент ез-Абел втори във ВМРО? С такива тънки номера не може да се промени политиката на папата който идва баш на рождения ден на Маркс, началото на Рамадан, баш на Гергьовден най-православния празник след като се казва Хорхе и баш на площада на военния парад, там да съветва гостоприемните българи да приемели мигрантите. А що не ги приеме във Ватикана?

 10. Цялото евангелско войнство На Папа!:-)

 11. ами този мир ми изглежда така,все едно пророк Илия да седне с вааловите пророци и да сключи мир,,,,,,

 12. Какъв мир ??? Католиците са избили милиони , и са отговорни за още милиони в ада поради идолопоклонство , а исляма продължава да избива хиляди християни . Това е арогантно да се нарече „молитва за мир“ .

 13. Нали за това беше дошъл и тука?

 14. Ами не, не за това беше дошъл, но нароно май не се признава. Омразата и глупостите се котират по-лесно!

 15. За кого бие Папската Камбана?
  Богохулство е да се сравняваш с Христос,като миеш и ближеш краката на ислямски джихадисти- убийци на Християни и рушители на църкви, маскирани като ‘бежанци’! От КОГО ‘бягат’ тези млади, яки и военно-тренирани фанатици, дето огласят европейските улици и площади със зловещото ‘Аллах Акбар’?!? Ако някой им е нападнал родината, дома и семейството, чий го дирят в Европа да убиват, изнасилват, грабят и палят християни и храмове, вместо да си освобождават родините?!? …И защо са ‘клети хуманитарни жертви’, а са толкова добре военно-обучени и снабдени с тлъсти пачки пари и супер-скъпи сателитни мобилни телефони?!?
  Нека си припомним автентичния Библейски/Новозаветен текст, преди да се доверяваме на натрапената ни псевдохристиянска пропаганда! Да не забравяме поговорката, че и Дяволът също чете Евангелието!
  Та, Иисус един единствен път е измил нозете, и то само на своите ученици – Дванайсетте Апостоли – на Тайната Вечеря! Измиването е ритуално и с него Спасителят символично им възлага мисията с чисти нозе да ходят по световните пътеки и да разнасят Благата вест на Спасението, като по този начин ги превърнат в Божии Пътища!
  Нека повторим – Дванайсетте Апостоли са Християнски проповедници, а не мюсюлмани, юдаисти, будисти или джудисти! И САМО техните крака е измил Христос, но БЕЗ да ги целува! Христос никога, никого и ничии крака не е целувал – още по-малко на врагове на учението му! Вярно е, че Той е изгонвал бесове/демони от болни, но не ги е целувал, а ги е вселявал в свине!
  Криворазбраното християнско смирение не е да облизваш краката на лентяи, грабители, изнасилвачи и главорези, а след това да позволиш на същите тези крака да тъпчат тебе, вярата ти, сънародниците ти, църквите ти, човешкото ти и национално достойнство! Християнското смирение е да се смириш пред Бога, пред Доброто, Справедливостта, Божията Любов и Мира.
  Папа Бергольо хитро се измъква по йезуитски от отговорност, като казва за Гей-браковете: ‘Кой съм аз, че да ги съдя?’ Но нека му зададем въпроса: ‘Кой си ти, че да ги оправдаваш’, след като сам Господ категорично осъжда Мъжеложството в прав текст многократно в Светото писание?!? Кой е папата, че да подкрепя църковно венчаване на еднополови двойки в католически храмове, което вече масово и безнаказано се практикува в много католически страни?!?
  Що за Християнски водач е ‘Лизачът на ислямистки крака’, щом не взема отношение към това, че католически държави, като Испания и Малта вече разрешиха официално Гей-браковете?!?
  Що за ‘глава’ на християнска църква предава без бой своето Паство на ислямистки, юдаистки и масонски лидери, като им целува публично ръцете?!?
  Виждал ли е някой досега ислямски Мюфтия или Юдейски Равин да целува ръце, крака или други телесни части на Йристияни?!?..или да допуснат безнаказано някой да проникне в Мека и да взриви Черния камък на Мохамед, а после да минат само със събиране на дарения за реставрацията му?!?
  Що се отнася до прословутата теза за всеобхватната ‘толерантност’, защо тя е задължителна само спрямо уродливото, девиантното, дегенеративното, болестното и болестотворнито, анормалното, аморалното и аномалното?!?..и разбира се – антихристиянското!
  С други думи – Антихристите ни убеждават йезуитски, че Християнско смирение и Прошка означават …толерантност спрямо ГРЕХА във всички негови форми! И слагат етикета ‘Христос’ на цялата тази мерзост чрез карикатурно-изкривени имитации на някои знакови и символични действия на нашия Спасител, като измиването на нозете на Апостолите… Папските целувки на мигрантски крака повече напомнят друга една Целувка – тази на Юда. И какво ни казва всъщност ‘светият отец’ – че ислямистките мигранти са неговите ‘апостоли’?!
  Думата ‘апостол’ значи ‘вестоносец’. Апостолите на Христос са призвани от Него с чисти нозе да ходят по Божиите пътища и да разнасят Благата Вест за Царството на Доброто, Мира и Справедливостта.
  Каква е вестта на Аллах-Акбарите е очевадно вече и за слепите…нищо, че краката им ги мие и целува самият папа!

 16. Ето кого представлява Румен Борджиев: Председател на ОЕЦ

  п-р Румен Борджиев

  Заместник председател на ОЕЦ

  п-р Владимир Райчинов

  Управителен съвет на ОЕЦ

  1. П-р Иван Врачев – СЕПЦ

  2. П-р Стойчо Апостолов – СЕБЦ

  3. П-р Георги Желев – СЕСЦ

  4. П-р Даниел Топалски – ЕМЕЦ

  5. П-р Стефан Димитров – ББЦ

  6. П-р Людмил Ятански – БЕЦ „Блага вест”

  7. П-р Димитър Димитров – ХЦ „Сион”

  8. П-р Георги Михайлов – ХЕЦ „Шалом”

  9. П-р Любо Петков – ХЦ „Месия”

  10. П-р Робърт Фейбър – БСЦ

  11. П-р Дъглас Ман – БЦН

  12. П-р Николай Василев – БЦБ
  – See more at: http://eabulgaria.org/?page=about&id=5

 17. Ох,чак ми е жал за душата му,един ден ще отговаря

 18. Всички присъстващи на молитвата бяха гости и папство на папата. А след като му се и поклониха той спокойно може да ги запише в редицете на Ватикана. Протестантизмът е все още национално обвързан, докато католицизма е универсален, наднационален, нещо, което протестантската църква не може да осъзнае, а тези, които го правят вече предприемат обединение с католицизма. Наистина протестантизмът трябва да реформира глобалната църква, но сама тя не знае как да бъде църква и единствено експериментира.

 19. Еремия 7 :18 Чадата събират дърва, и бащите кладат огъня, А жените месят тестото, За да направят пити на небесната царица, И да направят възлияния на други богове, Та да Ме разгневят.
  19 Но Мене ли разгневяват? казва Господ, – Дали не себе си разгневяват за посрамяване на своите лица?

 20. „Та евангелската църква в България отдавна е изгубила тези си позиции и няма как да си ги върне със сервилат и чупка в кръста пред папата или с алгебрата от ВЕБИ която магически пресмята агент ез-Абел втори във ВМРО?“ („Мариан Георгиев“)

  Г-н „Мариан Георгиев“ (или който и да се крие зад този псевдоним), бихте ли ми обяснил, моля, какво сте искал да кажете с горната част от хаотичните Ви „размисли и страсти“. Вашето разностилие много наподобява на друг един позамлъкнал „писател“ в този форум. В кашата на опита Ви да съставите изречения явно не правите разлика между ОЕЦ и евангелската църква като цяло. ОЕЦ е структура, напълно откъснала се от масата евангелисти, самоорганизираща се без техния консенсус по много въпроси. Малко хора научават какво прави и защо го прави т.нар. ОЕЦ; за мнозинството тяхната „дейност“ е табу. Ръководството на ОЕЦ, което е некомпетентно по много много въпроси, доказа ДРАСТИЧНАТА СИ НЕГРАМОТНОСТ с включването си в плуралистичната дейност на НСРОБ и я препотвърди с включването си в ПЛУРАЛИСТИЧНИТЕ РИТУАЛИ, които проведе папа Франциск. А че трябва да се говори за погрешната линия на ОЕЦ тук, дори едно дете ще проумее, че ТРЯБВА, защото на горната снимка виждаме сервилно кланящият се пред папата председател п-р Румен Борджиев.

  Не става ясно защо вмъквате в своите нелогични „размисли и страсти“ ВЕБИ и ВМРО, но видимо сте повлиян единствено от съгласната „В“, с която започват и двете абревиатури… Иначе те нямат никаква връзка! Моля, не се излагайте в бъдеще с подобни „размисли и страсти“ като първолак, който още не може дори да чете правилно, камо ли да разбира прочетеното!

 21. Това е плана на дявола ! Екуменизъм !

 22. Папата, заедно с всичките йезуити, окултисти, гностици, вещери и прочие, почитат женско божество. Затова му беше така готино пред статуята на София, която, както се вижда от разположението й между храмовете на различни вероизповедания, е умотворение на окултисти.
  ТВ евангелист Робъртъ Шулер и Кристалната му катедрала чийто проект бе лично добрен от папа Йоан-Павел II 🙂
  А случайно ли най-вярващият вярващ от „Слово на живот“ Улф Екман се католяса?
  Има един тънък „толерантен“ момент с ОЕЦ
  За мюфтията тази молитва не представлява НИКАКЪВ компромис, тъй като в корана пише „Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.”
  За всеки християнин, това е идолопоклонство и богохулство!

 23. Не само гости а и преки участници в имамските молитви повтарящи алах акбар. Г-н Пеев бихте ли обяснили евангелисткото преобладаване на тази т.нар. среща подготовка за папската молитва за мира? От снимките изглежда че Ру.Борж и неговата секретерша изнасят водещата лекция към членовете на НСpO сред които сте с евангелистки активисти от София, Пловдив и Ст. Загора. Учудващо е присъствието на т.Еленков, който на уж не бил бил член на ОЕц или HСpО. Там са все организатори на конфернеции, семинарлъци и буща хаджилъци в които сте водещ лектор-стари дружки и труженици в активните мероприятия

 24. Като си помисля, че има толкова много непораснали в духа християни, които му вярват и за съжаление го почитат, повече от Бог…
  А на мен Бог ми беше открил истината за този лъжепророк, още преди години, и сега ми го потвърди, а ние тези които вече сме познали Истината, трябва да се молим и за другите заблудени които все още не са познали Истината, записана в Божието Слово, за да я познаят и да разпознават знаците на последните времена, както и Сам Исус ни учи в Божието Слово!

 25. „Г-н Пеев бихте ли обяснили евангелисткото преобладаване на тази т.нар. среща подготовка за папската молитва за мира? От снимките изглежда че Ру.Борж и неговата секретерша изнасят водещата лекция към членовете на НСpO сред които сте с евангелистки активисти от София, Пловдив и Ст. Загора“ (нЕкой си „ЙОАН“).

  Форумите на Pastir.org гъмжат от агентурно-анонимни писачи, на които по принцип НЕ БИ СЛЕДВАЛО ДА СЕ ОТВРЪЩА. А нЕкои използват дори свещени имена за псевдоними, които като нЕкой си „ЙОАН“ ги пишат дори с главни букви. Демек – „ние сме по-главни“ и от Йоан Кръстител и апостол Йоан…

  Горният „цитат“, който съм копи-пействал от енигматичния „ВЕЛИК ЙОАН“, гъмжи от правописни и фактологични неистини. Само нЕколко примера: Името „Румен“ не се съкращава на „Ру“, т.е. на гласна. Фамилията „БорДжиев“ се пише с „д“ и не се съкращава на „Борж“ (да не говорим за липсващата точка). Всяко друго име като това на Тони Еленков се пише при съкращаване с главно „Т“. Формата на спомагателния глагол „сте“, която е 2-ро л. мн. ч., предполага съучастие на лицето, към което е адресирано питането (т.е. моя милост). АЗ обаче НИКОГА НЕ СЪМ ПРИСЪСТВАЛ на подобни събирания – нито на НСРОБ, нито на общи молитви с имами и папи! Всеки участник си носи лична духовна и обществена отговорност за това, къде ходи и на кой бог се кланя!… Следователно, иженарицаемият „ЙОАН“ се оказва просто един НЕДОУЧЕН ПИСАЧ и ЛЪЖЕЦ, който се вре по форумите, напразно надявайки се някой да му се поклони като на светия…

  Иначе съм съгласен с апела за ОСТАВКА на ръководството на ОЕЦ заради неговата ПЛУРАЛИСТИЧНА ПОЛИТИКА! Само че я обявявам не анонимно, а с личното си име!

  Д-р Вениамин Пеев

 26. Една от книгите в архива на дядо е подписана от Д. Кинарева, която определя папата като антихрист, а католическата църква блудницата облечена в мораво. Това класическото протестантско тълкувание е наследено от петдесетниците в България. Защо ВЕБИ се разграничава от него?
  Ясно е че с такава тънка политика ОЕЦ не може да се пребори особено след като вече зае публична промасонска категорията на религиите. Никой не смята че оставка в случая ще свърши някаква работа защото кой ще дойде след това по ротационния метод по който се въртят?
  Г-н Пеев не ми отговорихте за трите архивни документа които споменах покраи пастирските процеси, може би ще ми отговорите на този. Ако наистина сте бил член, лектор и издател на събитията на ОЕЦ, какво е отношението към папската визита за мигрантите от кухнята?

 27. Г-н „Мариан Георгиев“ (да приема ли, че това е истинското Ви име?), няколко пъти загатвате за „позиция на ВЕБИ“, към която прибързано включвате и мен. Пояснете, моля, какво разбирате под „ВЕБИ“? После твърдите, че съм бил „член, лектор и издател на събитията на ОЕЦ“. Какво разбирате и под това?… Преди да продължим евентуалния диалог, без той да става досадно личен, ще подчертая, че подобни твърдения са недомислици! Да не говорим за това, че използвате понятия, чийто смисъл видимо не Ви е ясен.

  Що се отнася до твърдението Ви, че по времето на Донка Кинарева папата е бил определян като „антихрист“ и т.н., мога просто да заявя, че като всяко популистко обобщение, лично аз (не ангажирам ВЕБИ) го определям като твърде несериозно. „Папата“ не е абстрактно понятие, а църковна длъжност, която са заемали различни по манталитет, духовност, морал и характер хора. Всеки грамотен в областта на историята на Римската курия човек знае, че е имало папи-чудовища, папи-вероотстъпници, папи-марионетки и т.н. Но е имало и папи, заслужаващи уважение. В близкото минало можем да посочим такива: папа Йоан ХХIII, папа Йоан Павел II, папа Бенедикт ХVI – всеки със своите положителни качества и принос. Към настоящия папа Франциск, колкото и миловиден да е, отдавна съм резервиран в мнението си, защото въведе РЕЛИГИОЗНИЯ ПЛУРАЛИЗЪМ. По него се подведоха и ОЕЦ-истите. (Само в скоби – не съм съгласен, че ако изтипосаните на снимката ОЕЦ-исти ХИПОТЕТИЧНО си тръгнат, „нямало нищо да се промени“… Има нужда от напълно НОВ СЪСТАВ на тази организация! Тя не трябва да се състои от РОТАЦИОННО самоназначаващи се пасторчета, а от цивилни грамотни хора, които не са обвързани пряко с църкви и са представители на различни квоти. Но това е съвсем друга тема!…)

 28. Ще подкрепи ли някой такава обща молитва? Амос3:3 „Ще ходят ли двама освен по съгласие?“. Всички присъствали и участвали в общата „молитва“, на практика с присъствието и участието си са потвърдили съгласието си. Отговорили са на призива на „папата“ да се разпознаваме и почитаме като чеда на един и същ Отец. Това са думите на молитвата произнесени от мюсюлманския духовник на общата молитва с папата в центъра на София:
  “Аллах е велик. Аллах е велик.
  Аллах е велик. Аллах е велик.
  Свидетелствам, че няма друг бог освен Аллах.
  Свидетелствам, че няма друг бог освен Аллах.
  Свидетелствам, че Мохамед е пратеник на Аллах.
  Свидетелствам, че Мохамед е пратеник на Аллах.
  Елате за молитва! Елате за молитва!
  Търсете спасение (в живота и след смъртта)!
  Търсете спасение!
  Аллах е велик. Аллах е велик.
  Няма друг бог освен Аллах.”
  Какво казва Святото писание? 1 Йоаново 2:22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.

 29. вс. е за парлама бе хора той Няма 1 коментар за масонското ОЕЦе или СеПЦ от как там са русенци а преди само против оец и сепеце се пишеше визирай конюктурната задруга на сглобката врачев-еленков, неделчев (ВЕН) Форумите нкога не са гъмжели от агент- писачи защото ги разкрихме до 1 още п реди години,. Вероятно визира структурите на оец/сепц които адресираше открито по същото време-КАКВО точно се случи, защо сега оец/сепц са ОК и вече уж не били агентурни А форимите били агентурни. аре баклъмъ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *