Втори признак: АВТОМОБИЛЪТ

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“Колесниците лъщят със стомана, в деня когато се приготовлява, и елховите копия се размахват ужасно. Колесниците буйстват из улиците, блъскат се една в друга по площадите: изгледът им е като факли, тичат като светкавица” (Наум 2:3,4).

Ето едно от найзабележителните предсказания на Библията. Пророческият изглед на автомобила е така подробен, че не може да бъде погрешно разбран. Тези странни превозни средства, които Наум видя във видението си, бяха като горящи факли явен намек за ярките светлини на днешните автомобили. Вилнеенето по пътищата е точен израз за описване на пътното движение, което гърми по артериите на нашите огромни градове движение, което е увеличило интензивността си дотолкова, че е станало заплаха за живота на хората. За да опазят градовете от задушаване поради собственото им пътно движение, градските съвети се принуждават да строят огромни магистрали.

Накрая пророкът казва, че те ще изглеждат като факли и ще тичат като светкавици. Повечето коли, произвеждани днес, вдигат скорости от стотици километри в час. Във видението на пророка, свикнал с камилата за превозно средство, потоците коли по магистралите нощем на високи скорости изглеждат като светкавици.

Обаче, найважната част от пророчеството е елементът “време”. Казано е, че видението ще се изпълни по времето на подготовката на Исус за второто Му пришествие. Развитието на автомобила, както виждаме това днес, е изпълнение на видението на Наум и е един от сигурните признаци за идването на Господа.

0 comments for “Втори признак: АВТОМОБИЛЪТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *