Каракачанов и Йончев искат вето на Закона за вероизповеданията

Каракачанов: Ще подкрепя вето на Радев по Закона за вероизповеданията! БСП да се връща в парламента

„Ако президентът Румен Радев наложи вето за закона за вероизповеданията, ще гласуваме „за“, защото беше осакатен. Депутатите от БСП да не се крият, а да дойдат в парламента“, заяви вицепремиерът.

,,Трябва да има регистрации на всички дарения, които са в рамките на държавата, за да има контрол. Защото не е нормално през религията външни фактори да правят политика в България. Извинете, кои бяха вносители на Закона за вероизповеданията? ГЕРБ, ДПС и БСП. А БСП къде са сега? Няма ги в парламента, няма и да се върнат. Въпреки това аз бих ги призовал, ако са българи и са българска партия, да не ми стоят по трибуните и студиата, а да се върнат в залата“, завърши вицепремиерът Каракачанов.

Йончева призова Радев да наложи вето върху Закона за вероизповеданията

Правителството на Бойко Борисов е допуснало намеса от Турция в Закона за вероизповеданията. Това заяви пред bTV водачът на листата на БСП за предстоящите европейски избори Елена Йончева.

Тя припомни, че от БСП са сезирали главния прокурор и ще настояват за проверка по случая. Говорителят на БСП призова президентът Румен Радев да наложи вето върху законопроекта.

Позицията на Йончева е по повод думите на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, че държавата му е била принудена да се намеси, за да се внесат поправки в закона, в чиито рамки попада и Мюфтийството.

Борисов и неговите последователи съвсем съзнателно превръщат България в турска провинция, отсече социалистката и напомни, че на последния Консултативен съвет именно те са решили да се спре външното държавно финансиране на българското вероизповедание и да се предложи законопроект, който да прекрати това държавно финансиране. Според нея промяната в позицията на мнозинството доказвала , че управляващите са разрешили външната намеса.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *