Пазарджик забрани джендър пропагандата

В Пазарджик искат забрана на джендър пропагандата в училищата, предаде БНР.

Днес общински съветници внесоха предложение в учебните заведения в общината да се забрани разпространяването на подобни анкети, брошури и текстове за трети пол. Предложението е внесено от общинския съветник от АБВ Атанас Шопов. Предстои предложението да бъде разгледано извънредно на общинска сесия след ден.

Предвижда се забраната да важи и за детските школи и спортните кубове. Ако бъде приета, тя ще бъде вписана в Наредбата за опазване на обществения ред на общината.

Според общинарят Атанас Шопов т. нар „джендър пропаганда“ вече е факт. Той подчертава, че децата между 9 и 12 години са най-податливи на подобни влияния. По думи на Шопов, щом предложението бъде прието, кметът ще изпрати заповед до всички директори. От там нататък всеки директор сам ще носи отговорност.

6 comments for “Пазарджик забрани джендър пропагандата

  1. За съжаление предложението не мина на сесията на Общинския съвет. Мотивите на кмета бяха, че вече има такава наредба от 2009 г., с която кметът забрани провеждането на гей-парад. Тя предизвика голям вой в ЛГБТ обществата, които се жалваха пред омбудсмана и къде ли не. Споделям мнението на Мая Манолова по този въпрос, откъдето си личи коя е.

  2. Това съдебно решение е от пред 10 години Предстои съдът тепърва да се произнесе отново по наредбата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *