Радикален семеен модел претендира до четирима родители с права над детето

Зелените изискват права за до четирима родители на дете

         Може да стане тясно на масата за закуска: Двама политици от Зелените подкрепят модела на „социалните родители“ в допълнение към биологичните. Но за родителското право не
трябва да се спори.

Има много варианти: Родителите се разделят и намират нови партньори. Или: лесбийска двойка получава дете от гей. За такива случаи зелените политици изискват правата и задълженията да са предоставени на четирима родители.

В допълнение към биологичните родители, до двама социални родители още да могат да получат „родителската отговорност“ – независимо от техните брачни права.

Зеленият депутат Волкер Бек

Това изискват членовете на Бундестага Волкер Бек и Катя Дьорнер според вестник, цитиран от информационната агенция dpa. Освен това той уточнява:„Условието е страните да са съгласни и да не възникват спорове за попечителство.“

Така наречените социални родители биха имали възможността да вземат решения при лекаря, да разрешават училищни екскурзии или да отидат на почивка с детето. Въпреки че имат задължения за издръжка на детето, те нямат право на издръжка от детето – в противен случай те по-късно ще натоварят финансово сина или дъщеря си, ако те трябва да издържат четирима родители в напреднала възраст, но не са в състояние да го направят.

Според предложението социалните родители могат да получават детски надбавки, необлагаеми суми от доходите и родителски надбавки и могат да кандидатстват за пенсионно осигуряване за периода на отглеждане на деца. Такива констелации на родителство трябва да бъдат договорени още преди раждането на детето, изискват Бек и Дьорнер.

„Ние, Зелените, трябва да бъдем отворени за обсъждане на новата семейно-правна застраховка за годеж и брак за всички“, се казва в документа, който трябваше да бъде обсъден този уикенд на Конгреса на партийната левица. Самото съвместно живеене също не е достатъчно – не трябва да има „принудително узаконяване“ на съвместният живот.                                                                                     

Източник: https://www.spiegel.de/politik/deutschland/gruene-fordern-rechte-fuer-bis-zu-vier-eltern-pro-kind-a-1110767.html

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://www.daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *