„Пастори“ партийни, които отиват и плашат хората … че Държавата ще ви вземе детето

Хора от определени партии пускали слуховете в сред ромите, че държавата ще им вземе децата и заради това настанала паниката и родителите истерично хукнали да си взимат малчуганите от училище.

„Как ще им вземат децата, нито има такава стратегия, нито има такъв план, ама ако ги вземат къде ще ги заведат?!“, скочи премиерът Бойко Борисов.

Той съобщи, че вчера е еразпоредели на ДАНС и МВР да разследват. „И ще ги хванат разни пастори партийни, които отиват и плашат хората“, закани се Борисов. Според него причината да се пуснат такива слухове са предстоящите избори.

Още по темата:

„Това е целта на конспирацията. Говори се, че ще бъде приета стратегия за детето и по принцип децата имат нужда от закрила, защото има стотици хиляди примери за изнасилени в семействата си деца, за системно пребивани и ние като общество да не смеем да го защитим това дете, защото някой минава и казва: Държавата ще ви вземе детето, ама кой ще ви го взема“, коментира премиерът.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че преди години също са били пускани слухове в районите със смесено население.

„Там се говореше – като дойде Борисов, ще ви сменят имената, ще ви изсели, ще бутне джамиите“, припомни той.

Според него, след като службите и прокурорите разследват фалшивите сигнали сега, ще обявят коя партия стои зад тях.

„Това е безумие, което се случва сега. Да ходят децата на училище, да се учат, ние  над 50 хиляди деца вкарахме в класните стаи да учат, които никога не са стъпвали в училище, защото иначе тези деца после или крадат, или отиват на социалния стълб, а нашата цел е да ги науми да работят“, коментира премиерът.

Политиците в парламента не коментират ромските страхове за децата

Bъпреки взаимни обвинения, че истерията, че държавата ще отнема ромски деца, се подклажда с предизборни цели, депутати от различни партии обявиха, че предпочитат да се въздържат от коментар по темата. От ГЕРБ смятат, че компетентните органи трябва да си свършат работата и да изяснят кой и защо е пускал слухове в ромските махали в страната, че децата ще бъдат отнемани от държавата. Заради тях стотици родители спряха децата си от училище за ден. Пред Би Ти Ви във вторник премиерът Бойко Борисов определи случая като поредната „Костинбродска афера“. Депутат от БСП смята, че страховете в ромските махали се насаждат предизборно. Според негов колега от „Обединените патриоти“ целта е вотът да контролиран по-лесно.

4 comments for “„Пастори“ партийни, които отиват и плашат хората … че Държавата ще ви вземе детето

  1. …много добре го каза Борисов…и не е „скачал“а говореше спокойно човекът…не лъжете и не си измисляйте ..

  2. Ако не сте виждали 38 слабоумни на едно място… За съжаление това няма как да бъде разбрано от 80% от населението!

  3. Napravo zashtitava te napravo poradisvati Kato ima tolkova mng pedni hora deca prosqt Ami Boiko vze mi napravi neshto da imat Dom Hrana vie nishto nepravite samo mislite kak da Grabite Vie strah Ot Boga nqmate li koi ste vie che da Sudite nate pravo osven Ot Edin Bog no Bog bavi no nezabravq rano ili kusno Bog vrushta Pulnite si gushtite s pari samo

  4. Да не забравяме, че е от едно котило с бившия си шеф Тато! БКПолицаи….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *