Принцип №9 Бъди част от градивния процес на Бога

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: №9 БЪДИ ЧАСТ ОТ ГРАДИВНИЯ ПРОЦЕС НА БОГА

Тази молитва е малко по-различна. Не позволявай на спомените да те завладеят, а просто продължи напред и позволи на Господ да подреди нещата в ума и сърцето ти. Моля те обърни внимание, че когато говоря за комунизъм, това не е политика. Комунизмът е демонична система на поклонение на смъртта, обвита в псевдо-философска опаковка.

Бог, а не човекът, изгражда духовния дом (храм) на земята. Ти и аз никога няма да бъдем благословени, ако се опитваме да градим собственото си нещо, било то материалистичен начин на живот или поредната човешка система, отделена от Бога. Без значение дали го разбираме или не, нашият вътрешен човек, духовната сърцевина на истинското ни аз, е проектирана по такъв начин, че да се опитва винаги да изгражда нещо, което имитира градивния процес на Бога.

Вземи за пример човека, за когото Исус говори в Лука 12-та глава. “И ще си кажа: Имаш много добри неща, натрупани за много години напред. Успокой се, яж, пий и се забавлявай. А Бог му каза: Глупако! Тази нощ ще ти изискам живота! А това, което си натрупал, за кого ще бъде? Така става с този, който събира материални богатства за себе си и не богатее във взаимоотношението си с Бога.» (буквален превод от God’s Word Translation oт Лука 12:19-21)

В продължение на години този човек беше изграждал свой собствен материалистичен рай. Сега той се приготвяше да се възползва от него и да му се наслаждава. Оказа се, че всичките му усилия на градене не са имали нищо общо с Божията цел за неговия живот.

Не само плътското в нас ни води надолу по пътя на погублението, но и сам Сатана посажда активно тези идеи в умовете на хората. И това се случва не само на ниво отделна личност, но то може да бъде част от една глобална макро схема на врага.

Комунистите например искаха да построят “небето на земята”. Те виждаха злото само във външните обстоятелства като бедност и неравенство. Отричайки Бог и Неговата мъдрост, отричайки греховността на човечеството, най-очевидните последици от бунта на човека срещу Бог, те се осмелиха да преследват една утопия на земята. Но земята никога няма да бъде небе.

Мъдростта на Бог учи, че земята е в такова състояние поради греха. Човечеството беше и е отговорно за състоянието на земята. Каквото и да прави човечеството, ние не можем да възстановим рая на земята. Нещо повече, комунистическата идея за “небето на земята” няма нищо общо с вътрешното естество на човека. Тя е свързана единствено с материалното измерение.

Комунизмът е безбожна идеология и е лъжа от началото до края.
Бог не може никога, ама никога, да благослови комунизма и делата му, защото той е в директна опозиция с Божията природа, мъдрост и цели за човечеството. Комунизмът нарушава самите принципи на Божията справедливост. Той се изправя срещу всичко, което Бог някога е заявил в Словото Си.

Комунизмът води хората към една утопия т.е. на никъде. Което означава, че комунизмът е бил, е, и ще бъде една измамна идеология, която никога няма да разреши някакви проблеми, а само още повече ще разруши нашия свят чрез присъщото си насилие и корупция.

Изграждането на духовен дом на земята, установяването на Божието царство е нещо напълно различно. Когато се включиш в този процес, ти участваш в измерение на Неговата сила, до което не можеш да имаш достъп по никакъв друг начин.

Какво представлява Божият градивен процес на земята?

1. Твоят вътрешен храм
Защото сме съработници на Бога, като вие сте Божия нива, Божие здание. (1 Коринтяни 3:9)
Бог е заинтересуван да те изгради като обиталище на Неговото присъствие на земята. Това е процес, а не еднократно събитие. Този процес ще завърши в Господния ден, когато телата ни ще бъдат преобразени в славни тела. Но той започва сега с преустройството на вътрешния ни човек и възстановяването на душата ни – нашата воля, ум и емоции.

2. Естесвеното и духовното семейство
Затова прекланям коленете си пред Отец [на нашия Господ Исус Христос],
от Когото носи името си всеки род на небесата и на земята, да ви даде, според богатството на славата Си, да се утвърдите здраво чрез Неговия Дух във вътрешния човек. (Ефесяни 14-16)

Цялото семейство, всяко семейство на земята се нарича с Божието име. Наименуването е било и в много отношения продължава да бъде начин на установяване на притежание и търсене на отговорност. В много култури съпругата приема фамилията на своя съпруг. Децата носят името на родителите си. Предприемачите дават име на бизнеса, който започват. Компаниите наименуват продуктите и услугите, които предлагат. Основателите на църкви също им дават име.

На Небето ние имаме ново име, което само Бог знае (Откровение 2:17). Бог е дал име на нас и на нашите семейства. Той ни вижда по начин, по който само Той може. Нашето ново име на Небето съответства на начина, по който Той ни вижда. Той изгражда семейството – и естественото и духовното. Това е процес. За съжаление много мъже изоставят този процес, защото никога не са били подготвяни за това. Голям брой деца израстват без баща у дома. Мъжете могат да бъдат подготвени да изпълняват задълженията си на съпрузи и бащи, само ако самите те са имали добър пример вкъщи.

3. Еклесията
Исус заяви, че изгражда Своята еклесия (погрешно превеждано като „църква” в много английски версии на Библията) на земята.
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тази скала ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да я победят. (Матей 16:18)

Това е свързано с казаното за духовното семейство, но отива отвъд него. Еклесията е свързана повече със структурата на градивния процес на Божия дом на земята. Тя е свързана с нашето позициониране на земята и със силата на Божието дело, пребъдваща в поколенията. Еклесия означава „управително тяло”, а не просто група от вярващи.

4. Предприятия на Царството
Изграждането на една компания не би трябвало да бъде дело на плътта. То не би трябвало да се задвижва от алчност и да се основава върху експлоатирането на някой друг. Бог обича да благославия творчеството и създаването на богатство е част от това. Отключването на твоите способности чрез бизнеса е начин за демонстриране на Божията сила на земята. Това също така е свързано с организации, които макар и с нестопанска цел, обогатяват обществото и съдействат за разрешаването на реални проблеми. Аз ги наричам „предприятия на Царството”.

5. Градове и нации
Намерението на Исус не беше Неговото дело на кръста да се ограничи единствено до лично духовно преживяване. Той даде мандат на своите апостоли и ги изпрати да всички „ethnos“(нации) по света. Това означава народи и племена. Съвременната идея за суверена нация-държава датира от 16-ти век и Реформацията в Европа, но тя не е съществувала по времето на Исус. Хората създават семейства. Семействата съставят племената. Племената изграждат градове и цивилизации. Исус изпраща апостоли до хора, племена, градове и цивилизации. Божието царство е свързано с възстановяването на тези структури в Божия образ. Всеки от нас може да бъде част от това усилие, било то чрез мисии, молитва или даване.

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:

Господи, направи ме част от Твоя градивен процес. Копнея да бъда част от твоите творчески сили на тази земя. Премести ме от моите пътища в Твоите пътища. От граденето на моето собствено нещо към граденето на онова, което Ти градиш. Там тече Твоята сила и аз искам да бъда част от този поток. Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *