Принцип № 28 Черпи сила от корените си

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: № 28 ЧЕРПИ СИЛА ОТ КОРЕНИТЕ СИ

Слушайте Мен, вие, които следвате правдата, които търсите ГОСПОДА; погледнете към скалата, от която сте отсечени, и в дупката на ямата, от която сте изкопани. (Исая 51:1)

Мощният принцип, който искам да споделя с теб днес, е следният: твоята духовна жизненост е тясно свързана с усещането за живата вяра и духовността, които в действителност имаш.

Бог отправя вика си към онези от еврейската нация, които търсят Господа и правдата. Това следва да са хората, които са част от разрешението, нали? Бог иска те да бъдат насърчени и им дава ключ – погледни към скалата, от която си отсечен. С други думи, докато те търсят Бог, заради това, което е Той, в същото време Той им напомня кои са те самите.

Усещането за цялостно, истинско обръщение, покаяние, промяна, трансформация, мощна среща, божествено преживяване или както искаш го наречи, е скалата и фундамента на духовната сила, което ще имаш до края на земния си живот. Библията нарича това нещо „твоето свидетелство” и то е толкова силно, че е способно да порази всичко, включително Сатана.

А те го победиха чрез кръвта на Агнеца и чрез словото на своето свидетелство; защото не милееха за живота си дотолкова, че да бягат от смърт. (Откровение 12:11)

Твоето свидетелство или доказателството за твоята среща с Бог – минала и настояща, е онова, което се усеща органично, истинско, реално и невъзможно да се изимитира, колкото и да се опитваш. Толкова много хора стават религиозни. Те играят роли, опитвайки се постигнат някакъв имидж, който да накара останалите да ги мислят за духовни. Но това е такава загуба на време.

Една от причините хората да се откажат от Бог и от църквата е, защото са се изморили да играят роли. Актьорството е трудна професия. Всеки актьор ще ти каже това. И колкото и да е трудна, тя просъществува само за определен период от време. Но ако си вярващ и поради някаква причина не се чувстваш комфортно в собствената си кожа, опитвайки се винаги да играеш роли, ти ще се измориш. Театърът не престава! Нищо чудно, че хората се отказват! Може би самият ти си на път да се откажеш.

Великият реформатор Мартин Лутър се изморил от опитите си да угоди на Бог в собствените си сили, затова отишъл при своя наставник Щаупиц  и му казал: „Мразя Бог! Той иска от мен нещо, което никога не мога да Му дам!” Лутър не бил прав, но поне бил искрен. Бил е себе си. Той не играел роля. Именно на това място на отчаяние и искреност, Бог могъл да разкрие Себе Си на този мъж, който по-късно обърнал Европа към Бог.
Друг подобен пример е Натанаил (наричан също Вартоломей), който бил доста неподправен човек. Той говорел доста открито!

Назарет! От Назарет може ли да произлезе нещо добро? (Йоан 1:46) Исус харесал неговата прямота и дори го похвалил публично! Исус видя Натанаил да идва към Него и каза за него: Ето истински израелтянин, в когото няма лукавство. (Йоан 1:47)

Има толкова много играене на роли в християнските кръгове днес, че дори е абсурдно. Нищо чудно, че хората ни мислят за лицемери. Причината е, че много пъти културата в църквите наистина е лицемерна.

Веднъж щом преживееш удивителната реалност на Бог, няма да има връщане назад. Веднъж щом взаимоотношението ти с Бог е освободено от „актьорска игра”, ти си свободен да бъдеш себе си и това е прекрасно! Осъзнаваш, че в действителност Бог никога не имал нужда да се опитваш да бъдеш или да действаш по определен начин. Ти осъзнаваш, че Бог е удовлетворен от теб, точно такъв какъвто си – Той те е създал на първо място, нали? Няма нужда от религиозна игра, можеш да бъдеш естествен!

Сега това става твоето „свидетелство”, твоят корен, от който по всяко време можеш да черпиш сила!

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:
Господи, толкова съм развълнуван, че ме харесваш – Ти Си ме създал! Аз отхвърлям всяка форма на религиозна игра и просто ще бъда себе си, а да бъда себе си в Христос е нещо добро! Обичам Те Боже, Ти Си източник на цялата жива, реална, духовна сила. Идвам при теб днес, за да почерпя от нея и съм толкова благословен! Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *