Принцип № 18 Изкорени плевелите

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: № 18 ИЗКОРЕНИ ПЛЕВЕЛИТЕ

Виж, днес те поставих над народите и над царствата, за да изкореняваш и да съсипваш, да погубваш и да събаряш, да градиш и да садиш. (Еремия 1:10)

Не е достатъчно само да очистваме семената. Изкореняването на плевелите е също толкова важно.
Онези от вас, които са имали градина, знаят как плевелите разрушават почвата. Те поглъщат хранителните съставки, от които се нуждаят растенията, посадени от вас. Изсмукват живота от всичко живо. От тях няма никаква полза.

Мразя плевелите! Толкова много хора са оплетени в плевелите, които врагът е посадил в умовете им.

Плевелите представляват лъжливи идеи, мисловни модели и философии. Забележи, че Бог казва на Еремия, че го е назначил да изкоренява и да събаря, преди да е започнал да сади, и да гради. Иска ми се нещата да проработваха като просто се подсигурим, че сме очистили семето, което посаждаме. Само че, има и много плевели, които трябва да изкореним, преди да можем да посадим безопасно семената.

Лъжливите идеи за брака са разрушили много семейства. Всички ние внасяме мисловни модели-плевели в нашите бракове и тези плевели трябва да бъдат изтръгнати, преди да се посадят нови мисловни модели. Погрешните представи за Бог са отблъснали много хора от вярата в Бог. Лъжливи идеи за парите са накарали много хора да влязат в дългове, които не могат да изплатят.

Плевелите растат дори, когато ти не правиш нищо. Поп културата посажда лъжливи образи и идеи в нашите умове, дори без някои от нас да го осъзнават.

 Необходимо е огледалото на Божието слово и пророческо разпознаване, за да видим тези плевели. Нужно е да проявим решителност, енергичност и постоянство, ако искаме да видим пробив в живота си.

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:

Мили Боже, дай ми мъдрост да разпозная плевелите в живота ми и силата да ги изкореня – да отхвърля лъжливи идеи, мисли и модели! Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *