Принцип № 17 Очисти семената

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: № 17 ОЧИСТИ СЕМЕНАТА

Всеки от нас иска да види добра жетва в живота си. Всички искаме да успеем в мисията, която Исус има за всеки един от нас. Има две неща, които е нужно да направим, за да сме сигурни, че това ще стане: трябва да очистим семената и да изкореним плевелите.

Исус поучава многократно за принципа на семето.

Божието царство може да се сравни с човек, който хвърли семе в земята. (Марк 4:26).

В първата глава на книгата Битие е описан и законът за възпроизводството.
И Бог каза: Да произрасте земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така. (Битие 1:11)

Земята произрасти крехка трева – трева, която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро. (Битие 1:12)

Злото ражда зло. Благодатта ражда благодат. Трябва да очистим семето, за да може да произведе според вида си. Нашата доктрина, идеи и дела представляват семена. Каквото посеем, това ще порасне. Удивен съм от начина, по който злото се възпроизвежда през поколенията. Защо тогава праведността да не се възпроизвежда и умножава?

Когато очистим семето, реколтата ще бъде изобилна! Обърканите християни създават объркани християни.  Малтретиращи бащи нараняват и създават  малтретиращи деца. Антисемити раждат антисемити. Расистите създават расисти. Независимо дали ти харесва или не, повечето неща се предават от едното поколение в следващото най-вече чрез подражание,  отколкото чрез каквото и да е друго.

Ние трябва да очистим семената, за да променим реколтата.

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:

Господи, Ти виждаш какви семена са били посадени в мен. Отварям сърцето и ума си. Моля те, очисти ме от семената, които Ти не се посял в мен и които раждат смърт и всякакво зло в живота ми. Направи ме добра почва за добрите семена, които Ти посаждаш в сърцето и ума ми. Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *