№16 Верността не подлежи на договаряне

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: №16 ВЕРНОСТТА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ДОГОВАРЯНЕ

А това, което тук се изисква от настойниците, е всеки да се намери верен. (1 Коринтяни 4:2)

Всеки от нас има слабости. 

Някои хора говорят твърде много, други са плахи, а трети винаги закъсняват. Човешко е да имаш слабости. Върху тези неща човек може да работи, те не са фатални. Но характерът е нещо, което ти и аз трябва да притежаваме.

Отец гледа на нас, които сме на земята, не само като на Свои деца, а също и като на настойници, на които е поверил дарби, таланти и призвание. 

Настойникът трябва да се отнася към повереното му като към свое собствено, но никога не бива да има обсебващо отношение – той трябва да помни, че то принадлежи на някой друг. Ти може да имаш слабости, но не можеш да бъдеш неверен.

Нека предположим, че имаш дарбата на утеха. Толкова много хора се нуждаят от утеха в живота си. Ако разбереш, че твоето присъствие утешава хората и им служи, ще бъдеш ли верен да благославяш другите с това? С други думи, ще продължаваш ли да правиш това отново и отново?

За 22-те години ходене с Бога съм разбрал едно нещо – има много, ама МНОГО хора, които идват при Христос, но никога не стават последователни и верни ученици. Те може да имат дарби и таланти, но не може да им се гласува доверие.

Верността не подлежи на договаряне. Това означава, че докато си жив,  ти трябва да продължаваш да освобождаваш към другите онова, което Бог ти е дал! Трябва да изпълниш мисията си!

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:

Господи, направи ме човек, на когото може да се гласува доверие. Помогни ми да премина теста на верността. Помогни ми да не забравям вечните неща, които са най-важни. Ти Си толкова добър и реален, Ти заслужаваш само 100% вярност. Помогни ми да бъда един от хората, които наричаш верни. Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

1 comment for “№16 Верността не подлежи на договаряне

  1. ние сме неверни ТОЙ остава верен защото не може да се отрече от себе си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *