Презвитерианската църква е в разкол

Няколко църкви в щата Пенсилвания създадоха петиция за отделянето си от Презвитерианската църква на САЩ в резултат на „нейното отдалечаване от Писанието и прекалено либералното й отношение към общността на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните“, съобщава worldreligionnews.com.

Решението на Върховния съд за легализиране на еднополовите бракове в цялата страна раздели американското общество на техни привърженици и противници. Кен Бригс, бивш редактор на раздела за религия на в. The New York Times и професор в Lafayette College, смята, че това решение издига още един „вододел“ между вярващите.

За отделянето на недоволните църковни общности от националната църква обаче е необходимо да бъдат събрани огромен брой гласове, а също така целият процес може да отнеме месеци и дори години. Отцепването на местните църкви от националната Презвитерианска църква не е нещо ново. Много църкви се отделиха, ​​след като Презвитерианската църква на САЩ започна да посвещава хомосексуалисти в свещенически сан. Свещеници от местните църкви, които вече са се отцепили, казват, че решението не е било лесно и те са го взели по неволя, тъй като Презвитерианската църква на САЩ се е отдалечила от „праведното тълкувание на Библията“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *