ОБРЪЩЕНИЕ към Св. Синод, Евангелските църкви и политиците

На съвещанието при Вартоломей в Истанбул патриарсите на 13 поместни църкви взеха историческото решение през 2016 г. да се проведе Вселенски православен събор, какъвто не е имало от IX век, когато се признава независимостта на българската църква. През 1054 г. от православието отпада Римската епископия и сега въпросът според ревностни православни е дали на този Осми събор, който се подготвя от 1961 г., православието ще се подчини на папата. Това според средновековни светии ще предхожда възцаряването на антихриста над една глобална държава. Патриарх Неофит е бил в патова ситуация на съвещанието в резиденцията на Вартоломей в истанбулския кв. „Фенер“, защото се срещнали противоположните мнения на Московската и на Вселенската патриаршия за необходимостта от Всеправославен събор. Руският Кирил е разчитал най-много на българската подкрепа, но становището на нашата църква изненадващо било на страната на Вартоломей, обясниха богослови след срещата в Истанбул. Вероятно напрежението е дошло в повече на дядо Неофит и припаднал.

10 comments for “ОБРЪЩЕНИЕ към Св. Синод, Евангелските църкви и политиците

 1. Крайно несериозно е да се пуска в мрежата (bibliata.tv и YouTube) АНОНИМНО обръщение, изпълнено със сурови обвинения и неподкрепено с никакви конкретни факти. Ако се изживявате като библейски пророк, имайте достойнството да застанете пред хората с името и служението си. За да можем да преценим с какво Вие превъзхождате заклеймените от Вас водачи.

  Тодор Велчев, сдружение ХАРТА

 2. Г-н Велчев, ако преди да напишете коментарът си, бяхте прочели какво е записано в описанието на видеоматериала, който е ВИНАГИ под дадено видео, щяхте да прочетете ВЪВ ВРЪЗКА С КАКВО Е този материал, ЧАСТ ОТ КАКВО предаване е, както и ПО КОЯ МЕДИЯ и НА КОЯ ДАТА е било излъчено. Незная също и как сте забелязали, че то е публикувано и в YouTube, а в същото време не сте забелязали думите предхождащи съответния линк: „ЦЯЛОТО ПРЕДАВАНЕ: http://www.youtube.com/watch?v=AgcaM1DMv8c„. АКО бяхте си направили труда да изслушате и самото предаване или поне само началната му част, щяхте да сте наясно, КОЙ Е водещият, КОИ СА участниците, които са застанали с ИМЕНАТА СИ и ТЕ СА СЪОБЩЕНИ в самото предаване и каква изобщо е темата на предаването, която явно не е толкова от значение за Вас щом дори не е предмет във Вашият коментар. Така че определението Ви за АНОНИМНОСТ в случая е НАПЪЛНО БЕЗПОЧВЕНО и НЕОСНОВАТЕЛНО. Не е нужно също, човек да бъде пророк, за да съобщава факти, които дори преди съобщаването им в материала, вече са станали обществено известни. Ако човек чете Божието Слово, то не е нужно да има и непременно пророческа дарба, за да може да разпознава и прецени дали даденото действие на някого е според това Слово или не е. Що се отнася за някакво „превъзходтсво“, за което твърдите, то явно наистина не сте слушали добре казаното, както и че в него има конкретен призив, който не сравнява нито препоръчва казващият това, на дейността на адресатите, към които е отправен призива. По отношение на „заклеймяването“, за което също твърдите съвсем БЕЗОТГОВОРНО и ПОПУЛИСТКИ, в материала НЕ МОГА да чуя израз или дума от рода на „анатема“ или сродни на нея насочващи мислите на слушателя към „заклеймяване“ или поне в подобна посока.
  Що се отнася до темата, ако вие считате и самата тема, също за несериозна, то това до голяма степен обяснява както коментарът Ви, така и позицията Ви по проблема. Така, че изразът във Вашият коментар „Крайно несериозно“ има наистина основание в случая и се отнася за коментарът, който Вие сам сте написал и в случая, сте си дали може би несъзнателно точна самооценка.
  Все пак разбирам емоционалният Ви изблик и ако наистина обаче търсите Божията правда, вярвам, че ще разберете правилно и самото послание – „Нека издирим и изпитаме пътищата си, и нека се върнем при Господа!“.

  –––––––––––––
  Владо Генов
  радио „Глас на Истината“
  ( http://www.RadioVOT.net )

 3. За кои факти говорите ?!
  За онези, които сами по себе си не направиха и един човек да се обърне към Живата Истина ?!
  Отчаянието в тази страна е взело връх над всичко! Забравихте ли, че обезверения човек е пострашен от мечка, на която са взели малките ?! Изобщо на какво се опирате Вие ??!!?? Фактите за българските манастири, които не са и за говорене, скоро публикувани като най-най-развратните моменти в историята ни ?!?!?!
  Велик е Бог! И само Той може да съсипе делата на дявола. Но делата на вярата от него също не можем да отхвърлим. Щото и според както е писано, в последното време вярващите с вярата си ще живеят, сиреч изцяло със своя Спасител! Не с факти и доказателства!
  А такива се изливат повече отвсякога. Свидетелства, пророчества, които се потвърждават по-бързо и по-болезнено отвсякога! Прав е и човекът, застанал да предупреди официалното свещенство!
  Ето братя, скоро записах още една заповед, която някои приеха, други не съвсем, но мен ме прониза много дълбоко /дано не бъркам някоя от думите, но записвах, докато слушах/ –
  ОТКРОВЕНИЕ
  04,03,2014
  Вихри ще се появят във вашата страна, бури ще бушуват във човешките сърца.
  Малцинството в съзидателните зали ще живее, а народът в чуждите страни живота си пилее.
  Затова на църквата говоря – с пост, смирение и молитви покайни,
  нека да потърси Моето лице, та да дойде Дух пресвяти с огнено лице,
  да изчисти кал и мръсотия от телата и гнойта, достигнала сърцата.
  Нека колената ви не се изправят, докато човеците пред Мен не се покаят.
  Вашите деди във името България загинаха по бойните полета,
  а пък днес богати харизват я на чужденци, като ненужна връхна дреха.
  Българите си продават славата и своята земя,
  която напоена с кръвта на братя, синове, бащи, отци,
  що загинали са в кървави войни, за да пазят и потомците им своята история до древни дни.

 4. Инетересно че г-н Велчев толкова активен по темите за жените още не е изказал мнение по проблемите на родното си православие!

 5. Не мога да разбера защо толкова много вярващи свързват папата с антихрист… някой да представи библейска обосновка??

 6. Братя,ние се молим Бог да издига служители които да провъзгласяват Истината по високите места!ДЕРЗИЙТЕ!
  Бог да ви пази в Името на Исус се моля за вас!

 7. ДА НЕ ГРАДИМЕ СВОИ ИМЕНА

  Да не градиме свои имена,
  ни ние, нито ръкотворните ни църкви
  защото има Име на света
  а имената ни нека да са мъртви.
  И да извикаме като Йоан сега:
  „Аз глас съм който вика във пустиня.”
  Пътя поправи ми Господи!
  Единствен Ти, си моята светиня!
  Едно Достойно Име има на земята
  а другите – човешки имена.
  Не можем да дадем нищо във отплата
  освен да кажеме: БЛАГОДАРЯ!

 8. ПРОГРАМА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА
  НА БЪЛГАРИЯ

  1. Президентът на Република България предава България на Господ Исус Христос да бъде ГОСПОДАР НАД НЕЯ / както направиха президенти в Африка преди години /
  2. Новата Конституция на България са 10 те Божии заповеди.
  3. Конфискуване на имотите,движимото имущество и парите на всички които ограбиха България.
  а/ чрез криминална приватизация
  б/чрез организирана престъпност
  в/ръководителите на БКП – БСП и ДС
  4. С тези активи във населените места се израждат фабрики и цехове и се премахва безработицата.
  5. Земята в България не се продава на чужденци. А продадената се откупва от държавата.
  6. Земяьта е окрупнена без пустещи земи обработвана от КООПЕРАЦИ и Държавата.
  7. Защита на държавата на българските производители пред вносителите.
  8. Премахване на всички езически празници – Коледа, Сурва, Баба Марта,Хелуин кукерите , въртенето на кучета и други мерзости.
  9. Премахване на изучаване на еволюцията в училище като на нейно място се изучава Креационизма. Всеки предмет се изучава през фокуса на БИБЛИЯТА
  10. Църквата коректор на държавата като за тази цел се отстранят от нея всички агенти на държавна сигурност. Образователни християнски проповеди по телевизиите. Въвеждане изучаване на Библията в училище.
  11. Въвеждане на християнските норми на поведение в политиката,икономиката,на работа и в семействата.
  12. Ако законите на европейския съюз протеворечат на Божиите закони излизане от него. Задължаване на циганите да се женят след 18г. Да живеят в семейство,да образоват децата си на български език иначе да им се спират помощите. Да се подкрепя българското семейство.

  ЗА СЛАВА НА БОГА
  Желязко Шопов

 9. Г-н Шопов, в тези заповеди не се вижда Бог, но се вижда, отмъщение, насилие, кононични решение на едно, но създаване на по голям проблем.
  Защото.
  Бог не насилник, не и отмъстител, не каноничен, и не дава решение на едно за да обърка друго, а дава правилното.

 10. По темата за Проблемите на Българската православна църква зададох следните въпроси на които НЕ бе отговорено. Интересно ми е ЗАЩО?

  1. Свещениците са напълно компрометирани
  2. Скандал след скандал през 2013
  3. нечувани и невиждани неща недопустими в църковна институция
  4. Случаи на разврат, хомосексуализъм и содомия
  5. Корупция и алчност у православните пастори
  6. Липса на скромност и демонстриране – Киро Линкълна
  7. Игумен Борис притежава 4 леки коли + яхта
  8. Незаконни семейства въпреки обета за безбрачие
  9. Монах Кирил – прояви на разврат, блудства, прелюбодействие, оргии, пиянства и педофилия
  10. Подкупи за свещенически вот за 30 000 лв.
  11. Запазване на статуквото на агентите на ДС на водещи митрополитски постове.
  12. Свещениците не вярват в Бога. Православни атеисти!
  13. Имаща се консервативна християнска институция Православната църква се е превърнала в една от най-либералните църковни организации

  г-н Велчев имате право на отговор – НЕ – Но дори сте длъжен да дадете такъв!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *