2013: Няма да спрем да говорим за истината!

Freedom-of-Speech

„Тишина в лицето на злото е само по себе си зло. Бог не би ни счел за безгрешни. Да не говориш е да говориш, а да не действаш е да действаш!“  ~Дитрих Бонхьофер

facebook-iconВлез в групата на FaceBook
за да следиш онези които
се опитват да те следят
 

РЕДАКЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ:

Измина една година от неуспешните опити да бъде свален Pastir.org от интернетното пространство

Тези „активни мероприятия” започнаха с публикуването на серия статии ПАСТОРИ-АГЕНТИ,” конкретно посочващи действащи агентурни елементи по име, град и деноминация.

Анализът в текста на ПАСТОРИ-АГЕНТИ: Какво ще се случи? днес се изпълнява като пророческа реалност.

Оказа, че атакуваните за истината съвсем не са сами:

Изпълнители на тези поръчкови атаки лесно могат да бъдат идентифицирани, но главните виновници са задкулисните поръчители които издават своите пъклени заповеди за покриване на истината. Те са:
– Личности, институции и групировки под влиянието на службите, както преди така и сега
– Организиратори на лични религиозни кръгове на влияние, които използват мътната вода за да прокарат лични користни аспирации

Техният произход е явен. Планът им е разобличен. А силата им се оказа достатъчна единствено за задкулисни манипулации. Ние и преди сме се справяли с подобни гиганти. Ето какво се случи през изминалата година заедно с публикуването на Досието Еленков:

Юли 2011 ББЦ афишира „официална справка от името на ББЦ за членовете на ЕС” така търсейки обяснение за агентурна принадлежност по съдебен път. Две години по-късно, резултатите от тази проверка не са публикувани.

6 декември 2011 СЕПЦ реагира със СТАНОВИЩЕ на Ръководството на Съюза на ЕПЦ в България относно „отварянето на досиетата“ на духовни служители 

16 декември 2011 ОЕЦ  информира със Становище на Обединени евангелски църкви във връзка с предстоящото обявяване на сътрудниците на Държавна сигурност 

28 декември 2011 Църквата извън България агитира за пост и молитва без постъпки за проверка на досиетата на действащите служители

20 март 2012 ComDos.BG актуализира досиетата на 18 евангелски пастори-агенти. Заедно с предвидените от закона не са обявени и пасторите-агенти имигрирали в чужбина.

20 март 2012 СЕБЦБ декларира Изявление по повод Решение 333/20.03.2012 г. на Комисията по досиетата (Случаят „П-р Теодор Ангелов“)  с дългогодишно членство и ръководна длъжност в ББД

Август 2012: ЦБ изолира агент Еделвайс от ръководна длъжност в деноминационния съвет

Октомври 2012: Досието ЕЛЕНКОВ поставя прецедент в публикуването на същински документи по обявения казус и става първото от петте досиета на деноминационни ръводители, които ще бъдат публикувани последователно през сл. месец.

Хората които се страхуват от истината, ще продължават да търсят общ враг за да наричат „анонимни“ онези, които ги наричат с истинските им имена. Но ние не сме статична константа, която може да бъде атакувана с тривиални методи и личностни манипулации. Движение което произлиза от корените на българския евангелизъм и обединява онези, които не се страхуват да ОБИЧАТ ИСТИНАТА, не може да бъде спряно с човешки прийоми. Всеки съпричастен е част от нас. Защото ние няма да спрем да говорим за истината! БДЕТЕ и ОЧАКВАЙТЕ!

[ подпиши се под статията  | запиши се в групата във Фейсбук | кажи своето мнение ]

24 comments for “2013: Няма да спрем да говорим за истината!

 1. Лично аз ще продължа да подкрепям сайта на Пастир.орг заради смелостта, честността, обективността и търсенето на Истината без лицеприятие!

  Само такива медии са медиите на демократичното мислене, адекватни за ХХІ век, защото Пастир.орг се различава ПО СЪЩЕСТВО от официозите и лакеите на тоталитаризма и сектантщината!

  д-р Вениамин Пеев

 2. моля молете се за пастир .орг ДА СЕ ПОКАЯТ да спрат всякакви атаки интриги лажи заблуди , ние знаем техните замисли и вижте саздават интриги между евангелски царкви тормозят християни пастори саздават интриги между властта и комунистите с цел да има омраза гонения ОПИТВАТ се да унищожат БИБЛЕИСКОТО ИСТИНСКОТО ХРИСТИАНСТВО , Библеиските истински христиани се молят за спасение на вси4ки хора високопоставените и комунистите , те прощтават на вси4ки зло не мислят интриги не саздават молят се дори и за гонителите

  — ЕЛЕНА

 3. Точно тези предатели,агенти и поставените от тях“пастори“ старателно унищожяваха и дискредитираха верните на Бога служители!За съжаление все още го правят!
  Именно заради това сега сме в период на неефективно служение и църквите ни се делят и са празни!
  Много от сега действащите пастири си разменят готови проповеди или това което проповядват е човешки напъни без силата,благодатта и помазанието на Светия Дух!
  Дори се стига до ситуации в които син на пастир с претенции за много успешен мисионер да проповядва учения които не са на Библейска основа!
  Много пъти съм заявявал публично-две категории са служителите на Господ Исус Христос!
  1/Тези които употребяват Бог и Библията за да изявят и издигнат себе си!Има такива вече световно известни пастори,евангелизатори и мисионери!Когато внимателно анализираш делата им(думите им са много красиви и пленителни)разбираш как тяхното служение се разминава,дори противоречи на Библията!Това,че в залата има хиляди които захласнато ги слушат и величаят не значи,че са Христови работници!!!
  2/Тези които Бог употребява!
  Няма да коментирам!Ако внимателно се изследва служението на тези верни Божии служители(старо и ново заветни)ще видите колко изключително плодоносни са били в служението си за Бога,но колко гонени,мразени и измъчвани са били!!!
  Скоро проповядвах за първи път в една църква!Нито за миг не съм знаел за отношението и живота на тези хора!
  Когато пастира им се върнал гневно са го ругали защо е споделил с мен какво правят и защо ми е поръчал публично да ги изобличавам за греха в който живеят и му се наслаждават!
  Казах да им предаде-абсолютно нищо не съм знаел и ако сега Господ ги изобличава,то да се радват и покаят,защото когато Бог спре да изобличава ще започне да ПОРАЗЯВА!!!
  Всяко наше действие ще бъде безполезно ако Господ не се намеси!
  Тези хора така здраво са се вкопчили във властта и така яростно се защитават,че по човешки за непробиваеми!!!
  С една“малка“подробност-несваляеми от нас,но ако Господ се намеси къде ще се скрият от яростта на Божия гняв!?!
  Много скоро Бог ще се намеси и ще издигне верни служители с мощно изявяване на дарбите на Светия Дух и тогава дори и децата от неделното училище ще могат да отделят чисто от нечисто!!!

 4. Споделям двустепенната категоризация на бр. Влаев за част от днешните „служители“.
  Някога „препредаването“ на готови проповеди го наричахме „размяна на консерви“. Тогава много мои „приятели“, които днес и „добър ден“ не искат да ми кажат, гледаха на мен като на „консервна фабрика“, която произвежда готови за „консумация“ проповеди… Днес някои от тези „приятели“ все още са в ръководството на СЕПЦ и гледат на себе си като на „богоизбраници“.

  Такива са като онези „неправедни“ и „зли“ царе и свещеници в Стария Завет, които си мислеха, че са недосегаеми от хорската критика. Но Бог ги сваляше и събаряше един по един! „Бог бави, но не забравя!“ И днес ще постигне същата участ всеки самозванец на Божията нива!

 5. …а коя е ELENA ANGELOVA, и за какво се бори, или „борят“? Явно не изразява само своето мнение. След отправените сериозни обвинения, да вземе малко да ги подкрепи с факти, иначе написаното ми прилича като начало на махленска свада, а тук определено не е такова място, – моите уважения!

 6. Гого, на такива неграмотни „Елени“ въобще не трябва да се обръща внимание!
  Такива не само че не владеят майчиния си език, но най-паче не владеят елементарното евангелско богословие! Къде се е чуло и видяло МЕДИЯ „да се покайва“? И за какво, прочее, „да се покайват“ администраторите и сътрудниците на Пастир.орг? За това, че КАЗВАТ ИСТИНАТА ли?…

  Че тогава първо би трябвало „да се покае“ Господ Исус Христос за това, че е Носител на Истината, за това, че уличаваше религиозните водачи на времето си в лъжи, лицемерие и т. н. А защо пък да не „се покае“ и ап. Павел, че говореше за „лъжебратя“ и „псета“, и „зли работници“… А пък колко много трябва „да се покайват“ пророците Йеремия, Амос и Илия (да не говорим за останалите!). Нали разбирате какъв ЪПсурТ (според Елениния правопис!) са подобни твърдения.

  На такива „Елени“ бих препоръчал първо да завършат основно образование, да научат правописа и пунктуацията на българския език, после да изкарат курс по компютърна грамотност и да се съветват с грамотен в евангелското богословие вярващ човек преди да се излагат пред света с предучилищните си драсканици! Щот’ ЕвангелизмА у нас не е чак толкоз неграмотен, я…

 7. Да се говори истината и да се постъпва според нея е заповед от Господа; според Билията-Божието Слово който лъже,от дявола е,който прикрива греховете си с религиозни дела и лукави думи заблуждава другите и себе си, но никога няма да може да заблуди Бог и да се срие от Бог,Който Е верен, праведен и истината и като светлината ще открие всяка неправда. А който мрази истината и изобличението за делата си, не му е чиста работата и омразата към тези които говорят истината за делата им показва,че този човек наистина е виновен, защото всеки който върши зло, мрази светлината и не отива към светлината да не би да се открият делата му.тези който са причина за пр облемите и интригите са злосторниците, а не тези които ги изобличават за греховете им, защото изобличението е заповядано от Господ и Той изобличава тези които обича и им заповядва да бъдат ревностни да се покаят и обърнат от греха.И не може да има нищо общо меду правдата и беззаконието, между истината и лъжата, както и между Христос и дявола.Който не засатане явно на страната на Бог и истината, е на страната на дявола и неправдата защото няма неутралитет по отношение на истината-неутралитет е прикрито съучастие с неправдата.Според Библията които отстъпват от Закона, те хвалят нечестивите, а които пазят Божия закон се противопоставят против тях. Така че насърчавам всеки да застане на страната на Бог и да говори и защитава истината, каквото и да му струва това-дори живота., както първите християни са заплатили с живота си но не са се отрекли от истината на Благовестието, оставайки верни на Бог!

 8. Благодаря за призива, с. Соня Христова! Дано повече интелигентни и дръзновени евангелски християнки го чуят и последват!

 9. Вие наистина ли!? Какво общо има БиволЪ, ДЕСЕБГ и пастир орг? Моля ви, бъдете сериозни и не правете Пи ар от такива важни теми! Срамно е!

 10. Петъре вие сега експерт и по ПР ли се изкарахте? Не е ли по-благоприлично за един християнски пастор за какъвто се имате да си подготвяте проповедта за утре по туй време? Ако ще дискутирате, има достатъчно въпроси по които може да се включите, като например малко по-горе въпроса за писмото към неапостола Бакало. По-напреде имаше декларация от ОЕЦ против вашето непротестантско общество, а в няколко публикации беше разобличено и небиблейското ви богословие. Това са важните теми по които трябва да говорите. А ако все пак държите да се изявявате и по ПР посочете един единствен друг християнски сайт у нас или в чужбина който до момента да се е осмелил да публикувал досие на пастор-агент. Всъщност, не е нужно да се напъвате защото няма да успеете. Така че ходете да си подготвяте пасторската проповед за утре че да не ви се смеят и у Перник. Платен клер като вас не бива да става за смях у градо!

 11. Подкрепям!
  Иван Георгиев

 12. Грозев, моля ви стига перчене стил стар петел, моля ви. Първо не става въпрос за мен, а за нещо важно и сериозно. Ако сте толкова глупав, че единственото, което можете е да се заяждате, няма проблем, правете го, изглеждате смешен. Кой кога си подготвя проповедите, мисля, че изобщо не ви влиза в работата, нито ме познавате, нито знаете нещо за мен. Толкова ли е трудно да коментирате статията? – Явно нямате достатъчно акъл за това!

  Не знам какво се цели с това изявление, но явно е вид „показност“, явно цели да се влезе в графа дисидентство. Не знам обаче дали издателите разбират какво означава това? Дали си дават сметка за какво говорят?

  Два варианта:
  1) хората си вЕрват, което означава, че живеят в „друго измерение“
  2) рекламен трик, оставящ много лош вкус… и сравнения, които са меко казано неадекватни…

 13. Пастир.орг е християнска медия, която е критично важна за евангелската общност и по-широката общественост. Контролираните от евангелски организации сайтове и медии, както и пропагандните интернет изцепки на квазиевангелски култови организации като АРЦ имат нужда от алтернатива и този сайт е точно такава.

  Плурализмът в мненията и поднасянето на информацията е само в полза на истината, не е срещу нея.

  Време е да защитниците на „единомислие чрез единоначалие“ в евангелските среди да преразгледат тоталитарното си разбиране за служението на Исус с великата Божия Истина и Евангелието. Имам предвид както обслужвалите тоталитарния комунистически режим в църквата, така и съверменните авторитарно-тоталитарни структри на лъжливи „апостолски“ учения като АРЦ, като и техните слепи поддръжници.

  Служението на Пастир.орг като независим сайт е точно в тази посока на търсене на истината, която не е монополизирана от силните (или нахалните) на деня.
  адв. д-р Виктор Костов

 14. Г-н Костов, ще се съглася с мнението Ви за споменатите сайтове. Искам да знам по какъв начин Вие и администраторите ще гарантирате, че Pastir.org не е контролиран сайт, чиято пропаганда просто идва от друг източник и по същество не се различава от останалите „критично важни“ медии?

 15. Колко много ни е написали пастор Петр Пеев, освен едно което бе нужно. Петър Пеев не успя да посочи дори само още един християнски сайт който да е публикувал досие на пастор. Иначе обещания и приказки за книги и романи много но не и доказателства.

 16. „Ау-у-у каква НЕапостолска реч!“ – би възкликнал дори Лъжеапостол Бакалов (както често възклицава в блога си!) след прочита на горната гневна тирада на верното си пале Петър Пеев. Противниците на г-н Петър Пернишкий са „глупави“ и „нямат достатъчно акъл“…

  То си личи колко му е „акълът“ на самия Пернишки АРЦ-истки воевода, но ще му припомня едно предупреждение от една Книга, дето нито той, нито неговият задокеански „господар“ четат: „А който рече на брата си Рака, излага се на Синедриона; а който му рече: Бунтовни безумецо, излага се на огнения пъкъл“ (Нов Завет, Евангелието според Матей, глава 5, стих 22 б).

  Г-н Грозев, че АРЦ-истките воеводи не се готвят за проповеди, ние си го знаем, защото видимо не четат нито първата, нито втората част на Библията! Пък и г-н Петър Пернишкий след излайването на горната гневна тирада, ще да си е гарантирал местенце в „огнения пъкъл“, където християните не ходят!…

 17. prestanete ako obi4ate da se pluete i sloslovite!ne vi li e sram?nie jiveeem v posledno vreme,Balgaria e potanala v nisteta,miseria ,korupzia i griah i vmesto da se molite sa naziata ni,sa pravitelstvoto i Israel,vavli4ate se a i nas v otvratitelni napadki.
  Pokaite se dokato e vreme!
  vascha sestra

 18. Г-жо Златева, запазете, моля, апокалиптичната си патология за СЕКТАТА, към която принадлежите.
  България НЕ Е ПОТЪНАЛА В НИЩЕТА и пр. глупости, които се опитвате да афиширате по БСП-арски тертип. Ако бяхте малко повече грамотна от сектантското си ниво, щяхте да знаете, че целият свят – не само България – се намира в икономическа криза. И все пак, нещата не са толкова зле в икономически и морален смисъл, както ги виждате през матовите си очила.

  Ако бяхте новозаветна християнка, каквато очевидно не сте, щяхте да свалите тъмните си сектантски очила, щяхте да ги стъпчете с крака и щяхте да погледнете около себе си малко по-ведро и оптимистично. Ако не го направите, ще си останете ДУХОВНО СЛЯПА, което не бих желал да Ви се случи!

  Тъй като очевидно не знаете що е ПОКАЯНИЕ, не Ви призовавам към такова, но ще се моля за Вас да прогледнете духовно.

 19. Не спирайте да говорите истината и да вършите правда, за да останете верни на Бог,и Той ще ви защитава, води и пази от враговете на светлината, защото праведният Бог обича правда и милост и праведният човек ще види лицето Му, а онези които се отклоняват в кривите си пътища ще намерят според делата си.Бог е истинен и Божието Слово е истина, и Той е светлина и в Него няма никаква тъмнина, и такива трябва да бъдат последователите Му. А онези, които са изобличени от истината за злите си дела и властта им е по-важна от това да бъдат с Бога, отговорността си я тяхна че остават в греховете си и пренебрегват възможността за покаяние, когато Бог им я предлага-те няма да успеят, защото грехът им ще ги намери и Бог ще изяви на видело всяко дело,извършено в тъмнината.

 20. Извинете ме че ви отново намесвам отново пастир Пеев, докато сте на маса в Перник, но водещите статии в официоза на вашето вероизповедание тази седмица са Мисионерско пътуване до Мянмар и В Новия завет ли е даването на десятъци. Смятам че не са нужно повече коментарии от ваша страна.

 21. В отговор на г-н Методиев: Гаранции няма, предполагам Ви е известно. „Гаранциите“ са думите на Христос „Кото има уши да слуша, нека слуша“. И накрая ще стане ясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *