Няма да спрем да говорим за истината!

Тишина в лицето на злото е само по себе си зло. Бог не би ни счел за безгрешни. Да не говориш е да говориш, а да не действаш е да действаш!
Дитрих Бонхьофер

Скъпи приятели,
През миналата седмица една от най-посещаваните български християнски уебстраници, Pastir.org, стана обект на масирана хакерска атака, както се вижда на снимката по-долу.

Тези „активни мероприятия” започнаха на 5 декември 2011, след публикуването на серията статии ПАСТОРИ-АГЕНТИ, и съвпадат с координирани правителствени действия спрямо свободата на словото в интернет, по хронологията на няколко важни събития дискутирани в страницата, както следва:

(1) Правителственият надзор по съглашенията SOPA, PIPA и ACTA
(2) Дискусията срещу ръкополагането на гей свещеници в презвитерианските църкви
(3) Публикуването на досиетата на действащите пастори-агенти с принадлежност към петдесятните църкви в България.

Хакерските атаки не успяха да спрат нито дискусията, нито уеб страницата, но към техните автори ние сме длъжни да заявим открито: Няма да спрем да говорим за истината!

Екип Pastir.org

12 comments for “Няма да спрем да говорим за истината!

  1. Приветствам от сърце официално изразената позиция на администраторите на Pastir.org. Твърдя, че тази електронна медия е една от най-активните в момента, при което тя дава пълна възможност за изразяване на различни позиции. Тази медия следва стриктно демократичния принцип, че истината се установява в открит дебат, а не „под маса“ и „зад кулиси“. Истината се установява с християнска откритост, а не с живковистки сценарии!
    Хакерските атаки показват недвусмислено, че поддръжниците на идеята „да не се говори открито за агентурното минало“ на евангелските и други църковни ръководители, които бях определил като „генчевисти“, нямат на своя страна истината Христова. Те продължават да си служат с агентурни средства от времето преди 1989 г. А това потвърждава тезата ми, че идеята, лансирана от Ръководството на СЕПЦ, че то е „скъсало“ с агентурното минало и прийоми, е нагла „генчевистка“ лъжа!
    Ние, които се борим за истината Христова БЕЗ АГЕНТУРЕН КВАС, ще се молим и действаме, докато СЕПЦ не загърби и не скъса окончателно агентурното си наследство!
    Д-р Вениамин Пеев

  2. Хакерството отдавна е доходен бизнес, който води до негативни последствия преди всичко за своите вдъхновители и изпълнители. Те могат да избягат от човешкия съд, но от Божия – не. Затова трябва да се покаят за греховете си, един от които е атаката срещу сайта Pastir.org.

  3. Д-р Пеев,д-р Пеев, вие сте за консилиум.Сега се изкарахте поборник за истината Христова(единствен едва ли не),а мен изкарахте хакер.Дано нямате познат с фамилията Генчев,защото сигурно подсъзнателно бихте го намразили.Опитвате се да въведете термина „генчевизъм“ за да имате „образа на врага“.Повярвайте ми,аз съм един човек,който просто цитира вашите собствени думи.Не съм цяло движение(това е само във вашата глава),аз също така и не съм част от Ръководството на СЕПЦ(това пак е само във вашата глава).Цитирайки вас самия аз просто казвам кое е лъжа,кое според мен е манипулация и кое е истина.Повярвайте ми аз горещо препоръчвам на всеки да прочете вашите три забележителни публикации тук в pastir.org и още по-забележителните ви коментари под тях.Аз съм последния,който би желал тези публикации и дискусиите под тях да се затрият.От вашите собствени думи по-голям враг нямате д-р Пеев.Това ви го припомням за втори път.И за да не бъда голословен ще ви цитирам дословно и наистина се надявам хората да прочетат вашите писания. „Покайвам се, че едва след този случай взех закъснялото решение: “Никога повече не се докосвай до нещо “петдесетно”! Но Бог е милостив и ме крепи сега, като ме благославя за това, че най-сетне съм напуснал Содом и Гомор! Така се оправда в живота ми Христовата мъдрост: “Последните стават първи”, но – в неговото Царство! Моля се мнозина да последват моя пример. Но изборът е личен – дали да живеят с проклятието на ченгеларския СЕПЦ, или да живеят с благословението на личната си духовна обхода с Христа! Моят избор е категорично направен, затова се чувствам простен от Бога за всичките си прегрешения и благословен от Христа! “ Това е цитат на д-р Пеев, ето за това се бори той.Даже той се моли и призовава мнозина да последват неговия пример(негови думи) и какъв е този пример “ хората да изберат дали да живеят с проклятието на ченгеларския СЕПЦ,да напуснат Содом и Гомор(отново думи на д-р Пеев) Така че четете д-р Пеев той всичко си казва.

  4. Genchev,напомняте ми за рубриката „ние пак сме тук“!От един много известен медиен рупор на „партията“.Пак сте „тук“,за какво?Със псевдоним.Само,че ТУК не е агентурна явка.Анонимните анализи нямат никава стойност, не могат да бъдат коректив!И това не е“само във моята глава“.Genchev,излезте на светло!Желая да ви напомня:бащата на тъмнината е лукавият!

  5. Хакерските атаки са трудно доказуеми, затова са ефективно незаконно средство за потискане на свободата на словото и изразяването. Държавата, или всяка друго организация, която е призвана да действа в рамките на закона спокойно може да прибегне към подобни методи за разправа с мнението на неудобни опоненти. Миналата година след публикуването на нашия брой за това как свободата на религията и съвестта, закрепени в конституцията, се отменят масово на местно ниво чрез наредби -сайтът ни „удобно“ бе атакуван от хакери седмица след излизане на броя.

    Много по-лесно и ефективно е да употребиш насилие от това да ползваш аргументи, за да обориш опонента (защото хакераската атака е сравнима с насилственото изземване и изгаряне на книги или запушване на устата на опонента, един вид „цифрово насилие“).

    А на г-н Генчев писмото му не можах много да го разбера. Какво всъщност казвате г-н Генчев? Не съм много сигурен, че дори да ми отговорите тезата ви ще стане по-ясна. Д-р Пеев „си го е казал“, но вие какво точно твърдите?

  6. Здравейте, г-н „Генчев“! Вие пак изскочихте иззад храста – така, че „добре дошъл“ във форума!
    Виждам, че освен да подхвърляте лични реплики и „да цитирате“, все още нищо смислено не можете да кажете. Разбира се, че не сте „цяло движение“ и най-вече затова, защото в мисленето Ви няма никакво движение! Вие просто дотук показвате само едно папагалско цитатничество, „генчевистка“ злоба и нищо повече. Вие не разбирате, че не хората с фамилията Генчев са под критика, а тирадите на полу-анонимния Генчев в този сайт – става дума само за Вас!
    Твърдението Ви, че „лъжа“ за НЕСКЪСВАНЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО С АГЕНТУРНОТО МИНАЛО и всичко останало, което твърдя, няма аргументи (направете справка в Речника за чужди думи в българския език за този термин). Вашите изказвания са типични за духа на декемврийското Становище на Ръководството, те са типични за неспособните да разсъждават и да анализират фактите. Слава Богу, че у нас те не са толкова много!
    А за да не се обиждате от „генчевисткото“ обобщение, излезте с истинското си име! Тогава ще водим по-разумен дебат!
    Честно казано, Вашите подвиквания иззад храста не впечатляват нито мен, нито останалите мислещи хора! Такива подвиквания често се дочуват на улицата и са характерни за определена категория люде…

    Д-р Вениамин Пеев

  7. Тъй като болшинството участници в този форум са наясно с целта на дебата – да се изрази една актуална позиция по болезнения за съвременната българска Църква проблем с агентурното минало, бих искал да припомня мотото на форума. Администраторите изключително удачно са посочили мисъл на мъченика на вярата през първата половина на ХХ век – Дитрих Бонхьофер: „Тишина в лицето на злото е само по себе си зло. Бог не би ни счел за безгрешни (ако мълчим)“.
    Ще избегна празноглавата тенденция към цитатничество у някои съвременни църковници и графомани, които ни обстрелват с пасажи от Библията, за да ни убедят, че НИЕ трябвало да си мълчим, защото БОГ щял да съди когото трябва да съди… Такива тесногръди папагалстващи люде не осъзнават, че тяхната позиция на пасуване всъщност е резултат от половин-вековната комунистическа обработка на редица църковни служители от комунистическата власт. Който е чел „Манифеста на комунистическата партия“ на Маркс и Енгелс знае, че още в самото си начало комунистическата идеология показва САДИСТИЧНА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ДРУГОМИСЛЕЩИТЕ. През целия ХХ век сме свидетели на комунистическата политика на СМЪЛЧАВАНЕ всеки глас на критика и протест. И тъй като по своето същество идеологията на хитлеризма не е никак различна от комунизма, героизмът на Бонхьофер – един умен и безстрашен християнин – да се възправи срещу „политиката на смълчаването“ би трябвало да ни послужи като пример за подражание.
    Това, което наблюдаваме в църковните среди днес обаче, е следване линията на страхливост, бездушие, безидейност. На съвременен език това се нарича „сектантщина“ и „аполитичност“. Онези, които предпочитат „злото на мълчанието“, трябва да проумеят, че служат на бащата на злото, а не на Бащата на Истината. „Мълчанието“ днес е „съучастие“ в греха на агентите на атеистичния режим. Допускането на такива люде в самото сърце на всяка една Църква е равностойно на духовно самоубийство!

    д-р Вениамин Пеев

  8. Уважаеми адв. д-р Виктор Костов,за да придобиете по-голяма яснота вие,а и другите читатели е необходимо да се прочетат трите статии на д-р Пеев-„НОВОГОДИШНО ОТВОРЕНО ПИСМО от д-р Вениамин Пеев
    02.01.2012″,“Покайно писмо на Вениамин ПЕЕВ
    14.12.2011″,“ОТВОРЕНО ПИСМО на П-р Вениамин Пеев
    13.12.2011“,както и коментарите под тях,които са публикувани на този сайт.Смятам,че достатъчно ясно там са изразени както моята лична позиция,така и тази на д-р Пеев.Ще ми бъде интересно да прочета вашия коментар след като се запознаете с горепосочените писания.Вече незнам за кой път ще заявя,че аз съм за очистване от агентите на ДС,както в християнските организации,така и в нехристиянските такива т.е. напълно подкрепям лустрацията. Мисля,че по този въпрос с д-р Пеев сме на едно мнение.Но не подкрепям начина по който д-р Пеев иска това да се случи.Това е.

  9. Г-н Генчев, радвам се, че за втори път потвърждавате съгласието си не само с мен, но и с болшинството участници за КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ДЕБАТА – позволете да Ви цитирам за пръв път: „аз съм за очистване на агентите на ДС, както в християнските организации, така и в нехристиянските такива (това, между другото, е доста претенциозно и изобщо не е наша работа! – бел. м.), т. е. напълно подкрепям лустрацията. Мисля, че с д-р Пеев сме на едно мнение“. Но именно тук възниква Вашият голям драстичен проблем: „Но не подкрепям начина, по който д-р Пеев иска това да се случи. Това е“ (моля да ме извините, че съм сложил пунктуация там, където Вие сте я пропуснали – бел. м.).
    Вашият проблем, който определих индуктивно като „генчевистки“ (без да обиждам фамилията Генчев), е, че Вие нито разбирате НАЧИНА, който предлагам аз и много от останалите мислещи участници, нито сам предлагате ПО-ЕФЕКТИВЕН НАЧИН. А това е така, защото Вашата позиция, както и позицията на Ръководството на СЕПЦ, е напълно БЕЗИДЕЙНА! Не знам дали знаете английската поговорка: „Лежи като куче на сламата – нито я яде, нито дава другите да я ядат“.
    А сега няколко думи за НАЧИНА, който Вие не харесвате, но който все-таки е факт. Ако не бях написал Двете открити писма, нямаше изобщо да се повдигне дебат! Нито аз, нито дори Вие щяхте да си изразявате мнението публично. Нямаше да има хакерска атака, което доказва недвусмислено, че БУНИЩЕТО НА АГЕНТУРНОТО МИНАЛО В СЕПЦ Е РАЗРОВЕНО И ТОВА СИЛНО СМУЩАВА НЯКОГО. И накрая, тъй като обичате цитатите, Ви поздравявам с една мисъл на п-р д-р Мартин Лутер Кинг-младши: „Трябва да се научим, че да очакваме Бог да извърши всичко, докато ние не вършим нищо, не е вяра, а суеверие!“ Поразсъждавайте, доколкото е по силите Ви, върху това, моля! И си опреснете църковно-историческите знания, доколкото ги имате, за втората половина на ХХ век.

    д-р Вениамин Пеев

  10. Онова, което досега е трябвало да стане отдавна е, че агентите на ДС, които по съвместителство са били и са все още свещенослужители, а някои от тях и членове на ръководните органи на вероизповеданията, е да си подадат оставките и да бъдат освободени от заеманите от тях постове. Това ще доведе до очистване на Църквата от плевелите в нейните редици и ще повиши авторитета й в обществото.

  11. Пророческият елемент, за който споменава Велизар Костов, е крайно необходим за съвременната Църква, но да видим какво РЕАЛНО ще се случи по темата след дълго отлаганото заседание на Ръководството на СЕПЦ, което най-сетне ще се състои тази седмица.

Comments are closed.