МОЛИТВА за ЕЛХОВО

Молете се за Елхово, града продължава да се наводнява и да идва вода,
моля Бог да направи чудо и да се спре това наводнение.
Само чудо от Бога може да предотврати да не се
наводняват повече домове. Милост Господи Исусе!

~Златина ДЖЕЛЕБОВА

ОБНОВЕНА: ПЪЛЕН АПОКАЛИПСИС – РЕКА ТУНДЖА ПРЕЛИВА в ЯМБОЛ (ВИДЕО)

Изпускат язовир Копринка водата ще стигне Сливен, Ямбол и Елхово. Вече има затворени пътни участъци в Старозагорско
Започва изпускане на язовир Копринка, но този път ще бъдат отворени един или два от шлюзовете, които изпускат по 250 куб. м вода в секунда, предаде bTV. Всичката вода от язовира ще тръгне по река Тунджа и ще се влее в язовир Жребчево, който също е пълен до краен предел. Това ще доведе до изпускане в същия обем и от Жребчево, като водата ще продължи пътя си по река Тунджа и ще повиши значително нивото си към засегнатите райони Сливен, Ямбол и Елхово.

Затворени са вече няколко пътни участъка в област Стара Загора: главният път Стара Загора – Хасково, Раднево – Стара Загора и Казанлък – Стара Загора.
Продължава да бъде в сила червен код за тревога за р. Тунджа при Елхово, съобщи Министерството на околната среда и водите. Особено внимание трябва да се обърне на река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, където в резултат на оттичането на реката към нейното устие и наложилото се изпускане на води от язовир Жребчево, се очаква нова вълна (около 30 см)

koprinka

В Ямбол максималните критични нива ще бъдат достигнати днес, а в Елхово – утре.
В Елхово съществува реална опасност да бъдат залети ниските части на града, земеделските площи и спортните площадки около реката. По данни и прогнози на НИМХ днес ще вали в цялата страна. По-значителни ще са валежите в Централна България. Очакваните количества в Източна и Западна България ще са 3-10 л/кв.м,в югозападните райони до 15 л/кв.м, в Централна България – 10-25л/кв.м. През нощта срещу неделя повече ще вали в източната половина от страната – между 5-15 л/кв.м, в западната количествата ще са от 0-1 л/кв.мдо 7-8 л/кв.м. В неделя също ще превалява, но по-слабо, ще има нови количества валежи в Югозападна България – 3-10 л/кв.м, в останалата част от страната – 0-5 л/кв.м.

 

3 comments for “МОЛИТВА за ЕЛХОВО

  1. Имахме служение в Стралджа и ситуацията е по-спокойна. Специална молитва за п-р Петков който си имал грижи ако сте се чудели защо не се е включвал скоро с ценен коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *