Манипулациите на Карбовски

По повод на излъченото по Нова ТВ предаване на Мартин Карбовски „Отечествен фронт“ в събота, 27 март, Обединени Евангелски църкви в България изпратиха официално писмо до СЕМ, в което настояват да бъде разгледан поредния опит за насаждане на религиозна нетърпимост.

Прилагаме пълния текст на писмото:

До
Мая Вапцарова
и.д.председател на СЕМ

Копие:
До екипа на
„Отечествен фронт”

До
Програмния Директор на
„Нова телевизия”

До
Дирекция „Вероизповедания”
при Министерския Съвет на
на Република България

До
Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към 41-вото Народно събрание на
на Република България

Уважаема г-жо Вапцарова,
От името на членуващите в Обединени евангелски църкви (ОЕЦ) национални евангелски деноминации изразявам нашето безпокойство относно излъченото на 27.03.2010 година от 18.00 часа предаване „Отечествен фронт” по Нова телевизия, което злепоставя евангелско-протестантската общност в град Варна и подтиква към религиозна вражда живеещите в добри взаимоотношения православни, католици и протестанти.

В цитираното предаване се показват кадри от две от сградите на евангелски църкви в града (на Евангелска методистка епископална църква и на Евангелска петдесятна църква) и се представя разказ на пострадала, който касае групи нямащи нищо общо с тези наши утвъдени от векове местни църкви. Водещият Мартин Карбовски едностранчиво представя една история, като в своя коментар, приписва на евангелските църкви поведение и практики като: „многоженство”, „педофилия”, „недекларирани доходи” и „сива евангелска икономика”, които по никакъв начин не се отнасят до евангелските църкви в България.

От името на Обединени евангелски църкви (ОЕЦ) Ви молим:

1. СЕМ да разгледа сигнала ни относно излъченото предаване. Ние твърдим, че то внушава нетърпимост между гражданите и подбужда към ненавист въз основа на религиозен признак.
2. Да бъде предоставено право на отговор на цитираните в предаването евангелски църкви, като засегнати страни.

С уважение:
Д-р Николай Неделчев
Председател на ОЕЦ България

6 comments for “Манипулациите на Карбовски

  1. Не съм съгласен с господина Неделчев,защо.Ами защото ако господина беше проверил фактите щеше да разбере че „пострадалата“е от редиците на евангелска педесятна църква от доста години.След което излиза от там.Между другото материала показа обективно нещата в евангелските индустриални църкви.Или смята господина че няма черни каси в евангелските църкви,на всички е ясно че те са факт.

  2. Гледахме предаването с болка, запознавайки се по-отблизо с профила на неустоялия в Истината християнин.Човек,който безрезервно са приели, обичали и обгрижвали в Божието семейство.Човек,който не е намразил греха в себе си и съответно не намерил сили да заживее свят живот.Безсилието да се справи с греховете си го изпълва със завист и омраза към всички онези, които успяват. Колко жалко! И като си помисли човек,че и
    за такива хора е умрял нашия Спасител Исус Христос…
    Но Словото на Бога им е отредило съдба във 2Петр.2:21. ѝ за всички онези, които биват лъжливо оклеветявани, същото Слово казва: „Радвайте се и веселете се…“ в Мат.5:11,12.
    Дерзайте братя и сестри, които устоявате в Истината! Той идва скоро!

  3. Хората не знаят какво да кажат и приписват вредните си навици на евангелски и други църкви, които са се обърнали към Бог с истинско смирение и покаяние. А тази пострадала търси да е център на вниманието или е поставено лице от някой зад гърба и. Господ е справедлив и Той въздава за лицемерието на хората и те си носят последствията. Изпитал съм го на гърба си. Нека не заставаме срещу Божиите служители, за да не си навлечем Божия гняв и проклятие, а да се молим за милостта на Бога върху поставеното лице, защото тези поставени лица са проклятие за народа ни. Тези поставени лица трябва да се покаят и да молят Бога за милост. спомнете си какво се опита да направи аман върху щдеина Мардохей и царица Естир, Авесалом, ахитофел върхо баща си цар Давид. знайте, има възмездие, и то не е наше, а на Бога!!!

  4. Predavaneto na Karbovski naistina beshe opit za manipulaciya na obshtestvenoto mnenie – ne moje ot razkaza na edin chovek, bez dokazatelstva, bez svideteli da se izkazvat mneniya za carkvi i da se svarzvat te tendenciozno s nemoralni praktiki,koito sa zabraneni ot Bog v Bibliata, a tova che tazi jena gi e praktikuvala ne bi go odobrila nikoya hristiyanska obshtnost.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *