ЛУСТРАЦИЯ НА ДС АГЕНТИ И СЪТРУДНИЦИ

До: Народно Събрание, Президент на Република България

Министър Председател, Главен Прокурор

Ние, настояваме, за лустрация от ръководни позиции в държавната администрация и всички организации с обществено и държавно участие, на всички активни до 1990 година (включително), служители и сътрудници на Държавна Сигурност!

Единствената възможност за равни шансове и справедливост на сегашните и бъдни поколения, е да отхвърлим огромното, често незаконно и почти винаги дискриминационно влияние на ДС кръговете във властта, управлението и бизнеса.

Това е и единственият ни шанс за реална равностметка на миналото и за прекъсването на дискриминация срещу огромната част от българското население – сега и за в бъдеще.

Това е  единственият ни шанс за положителни реформи – в здравеопазването, социалната сфера, образованието, политическата система, съдът и прокуратурата.

Това е задължителна предпоставка и единствения ни шанс да запазим екологията и да възстановим върховенството на закона във всяка една област.  Това е абсолютно задължителна предпоставка,  да създадем конкурентноспособна икономика, базирана на знанието, съвременен и устойчив начин на управление, да създаваме равноправни възможности за интелигентно използване на ресурсите на страната ни, да извоюваме политическа и енергийна независимост.

Уточнение: сред сътрудничещите на ‘държавна сигурност’ през посочения период, по презумпция попадат цялото ръководство на МВР и всички сътрудници и агенти на МВР както и всички ръководители на партията и държавата, всички ръководители в министерства и всички ръководители на агенции и организации свързани със сигурността (Дървавна Служба за Охрана, служби в разузнаването, военно контраразузнаване, ръководители на затвори) и всички дирекции подчинени на МВР или директно на Министерски Съвет!

НОВИТЕ ПРОМЕНИ в ЗАКОНА за ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА:
1. Поставят свободата на словото и съвестта под държавен контрол
2. Нарушават разделението на църква и държава
3. Отричат правото на свобода на мисълта и съвестта на вярващите
4. Налагат държавен контрол над проповядването
5. Забраняват мисионерска работа
6. Забраняват подпомагане от чужбина и установяват държавно финансиране
7. Отменят правото на събрания на закрито
8. Легализират дискриминация на основа религия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.