Кой приюти майката на стрелеца от Лясковец?

Майката на стрелеца от Лясковец е получила подкрепа от представители на Евангелската църква в Горна Оряховица. Пастор Христо Благинов и синът му Петър са отворили Център за временно настаняване. Баща и син разказват, че ги мотивира християнската философия, която проповядва грижа за по-слабите.

Казват, че са отворени към хората и ако се страхуват от онези, които ги търсят за помощ или се колебаят дали да помогнат, то би означавало, че не могат да вършат тази работа. Търсят ги изпаднали в беда, които не са получили помощ от институциите, а често дори самите институции ги молят за съдействие.

Като българи не оценяваме личната карта, посочи Петър. Той разказа за онези несъществуващи за държавата хора, останали без документи, неспособни да се легитимират и да молят за помощ. Всеки българин, който има дори само лична карта е богат, смята той и това трябва да се разбере и от онези, които са свикнали да измерват щастието да се измерва само в материалното. На тях бих казал: „Замислете се, защото тези неща много лесно могат да се загубят“.

4 comments for “Кой приюти майката на стрелеца от Лясковец?

 1. Не знам къде са я приютили, тя си има дом! А знам много бездомни по улиците! Или с нея си правят PR?

 2. Полина, коментарът Ви е срамен! Вие не сте изгледала целия клип, в който не става дума за един човек, а за много приютени. И на всичко отгоре – приютени, нахранени и стоплени бездомни хора със собствените средства на сем. Благинови, без съюзни бюджети и съюзни фанфари! Срамно е също така, че никой от читателите на Пастир.орг не обръща внимание на такива теми като представената тук!

  П-р Христо Благинов и Петър Благинов са хора, които показват на дело каква е самата същност на християнството – грижата към слабия в днешния ни социален контекст на тотално бездушие и самодоволство. Има ли нужда да посочваме библейски стихове и дълбокомъдри тълкувания? Едва ли… Лично аз се прекланям пред цялото семейство Благинови, които преодоляха личната си мъка, за да направят щастливи много хора, отритнати от обществото и своите близки. За мен сем. Благинови са святи хора в една объркана, безпринципна и жестока българска действителност!

 3. Да, тя има дом Полина, но дали може да се живее в него е друг въпрос. Чудя се, дали ти би живяла в такъв дом, който е с надупчени стени, строшени стъкла и изкъртени врати?
  Има много бездомни по улиците, както пишеш но ми кажи, колко ти лично си прибрала и нахранила?
  Но… така е, празните приказки са били винаги най-удобни в една объркана, безпринципна и жестока българска действителност, както казва г-н Пеев.

 4. Брат Пеев бихте ли погледнал в другата дискуси коментара ми по темата за агентите и преводите на Библията?
  Ще ми е интересно мнението ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *