Писмо от майката на пастор Николай Стефанов

Дълбоко уважаеми г-н Директор на кабелна телевизия „Евроком – Царевец“, г-н Валентин Реков,
 
Пише Ви майката на моя скъп на сърцето ми син и пастор Николай Стефанов, пастор на църква „Сион“ – Велико Търново. Чувствам се пряко засегната от нападките, които се отправиха към църквата и фондацията, ръководени от моя син, наречени „нетрадиционни“ и лично към свещенослужителската дейност на Николай, наречен „самозван лидер“. Преди да се изкаже вашата некомпетентна журналистка, трябваше малко поне да се запознае с личността на пастора и дейността на църквата. Мисля, че тя се опитва да оригиналничи и да привлече вниманието на обществото с някои демодирани, отживяли комунистически изрази.
 
Първо, без да изтъквам това, аз живея в САЩ и имам наблюдение как държавата, обществото и медиите се отнасят към личността „пастор“ и към църковните дейности и фондации в страната и по целия свят. Пуржите съветници на президента тук са евангеслки пастори. Така че крайно време е да промените становището си към „нетрадиционните“ църкви и тяхната миротворна дейност в обществото. Вие трябва да се гордеете, че в града ви има такива благородни деятели, които се стремят да научат доброволните посетители на чистото Божие Слово, отразяващо Божията любов.

Що се отнася до моя син, пастор Николай Стефанов, ние сме го възпитали в честност, лоялност, безпристрастност, в чистата евангелска вяра. Той никога и никъде не ни е засрамвал с поведение и себеизтъкване пред хората. Още преди настъпването на демокрацията, Николай получи пълна стипендия и редовна студентска виза, за да учи и завърши института „Христос за нациите“ в Далас, Тексас. Там срещна и своята съпруга Мишел, с която бяха ръкоположени за пастори. В момента Николай защитава магистърска степен в Англия. Освен това му е гласувано доверие да заема маеждународни и национални позиции в евангелската йерархия. И това, ако вие наричате „самозван лидер”, много грешите.

Очаквам личното и медийно извинениена журналистката отново в предаване по телевизията.

С уважение,

Диана Димова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *