Обединени евангелски църкви относно атаката срещу църква “Сион” – Велико Търново

ОБЕДИНЕНИ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ

До
Г-жа Мария Стефанова, председател на Съвета за електронни медии
Копие: Г-н Валентин Реков, изп. Директор на телевизия Евроком-Царевец
Копие: Проф. Иван Желев, директор на Дирекция по вероизповеданията към МЦ

Уважаеми госпожи и господа,

От името на членуващите в ОБЕДИНЕНИ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ в БЪЛГАРИЯ национални евангелски деноминации изразявам нашето безпокойство във връзка с излъчения репортаж по кабелна телевизия Евроком-Царевец на 04.08.2008 г. в гр. Велико Търново, в който са злепоставена Християнска църква „Сион” и е дискредитирано доброто име на свещенослужителя, наречен „самозван лидер”. В контекста е спомената и петдесятна църква „Филаделфия”.

Християнска църква „Сион” е поделение на вероизповеданието ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА „СИОН” гр. Стара Загора, която е редовен член на ОБЕДИНЕНИ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ. П-р Николай Стефанов е законно ръкоположен свещенослужител в църквата. Евангелска петдесятна църква „Филаделфия” е част от Съюза на евангеслките петдесятни църкви в България, редовен член на ОЕЦ в България.

Представянето на невярна и непроверена информация за евангелските църквиводи до насаждане на нетърпимост и нетолерантност и нарушаване правата на българските граждани свободно да изповядват своята вяра.

Ако се нуждаете от повече информация за българските евангелски църкви, ние сме готови да ви я предоставим, с което да допринесем за по-точното информиране на зрителите.

Искрено се надяваме да дадете право на отговор в поверената ви медия на засегнатите в този репортаж ръководители на местни евангелски църкви.

С уважение,
П-р д-р Николай Неделчев
Председател на ОЕЦ в България

 

2 comments for “Обединени евангелски църкви относно атаката срещу църква “Сион” – Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *