Кои вероизповедания се дублират с цел субсидия или данъчна амнистия?

Относно президентското вето, лидерът на БСП заяви, че ДПС, ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в пълно съгласие са против аргументите на президента Румен Радев. „Това е поредната сделка между ДПС и ГЕРБ. Цената на тази сделка я търсете в петък, първа точка от дневния ред на НС. Казва се Закон за вероизповеданията. ГЕРБ опрощават на Мюфтийството задълженията към държавата. Питайте БПЦ какво мисли по този въпрос. Сделката е – ние ви подкрепяме, вие ни опрощавате дълговете“, заяви Корнелия Нинова.

Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията (Вносители: Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, 31.1.2019 г.) – точка първа за петък, 8 март 2019 г.

СТАНОВИЩА:

Документ доказва, че ни преметнаха за опростения дълг на Главното мюфтийство

Документ, с който Фрог нюз разполага, доказва, че ни излъгаха за опростения дълг на Главното мюфтийство. Според тях той е бил в размер на 8 109 000. Удостоверение за наличие на задължение на НАП от август 2018 г. показва, че Мюфтийството дължи 8 249 461, 40 лв. Документът е получен от частен съдебен изпълнител. Това на практика означава, че депутатите, които уж гласуваха да се опрости дълга на всички вероизповедания в размер общо на 8 267 000 млн. лв. , всъщност са ни преметнали. С гласуването си, те са опростили само дълга на Мюфтийството. 
ГЕРБ и ДПС искат политически да експлоатират Мюфтийството на Мустафа Хаджи за предстоящите избори, каза пред екипа ни бившият Главен мюфтия Недим Генджев.  Мюсюлманите сунити са заложници на политическата договорка между ГЕРБ и ДПС. Няма как у нас да стане като в Косово. Мустафа Хаджи заплашва. Значи тук става въпрос за шантаж на държавното управление!

6 comments for “Кои вероизповедания се дублират с цел субсидия или данъчна амнистия?

 1. ГЕРБ се отказа от данъчната амнистия за мюфтийството

  Предлагаме в Закона за вероизповеданията да няма амнистиране на дълговете към 31 декември 2018 г., а да има отсрочване. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание във връзка със Закона за вероизповеданията, предаде Агенция „Фокус“. Заедно с него бе финансовият министър Владислав Горанов.

 2. Както колегата каза Мин. на правосъдието тълкува по новия закон, че ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ вероизповедания се амнистират

 3. Ромска пастирска организация
  Ромско пастирско сдружение

  СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ В БЪЛГАРИЯ“
  СДРУЖЕНИЕ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ

  Филаделфия – В Търново
  РЕЛИГИОЗНА ИНСТИТУЦИЯ „ФИЛАДЕЛФИЯ“

  Църква Ветил – Лом
  Църква Ветил –Ямбол

  ХЦ Ново поколение (по-ново поколение)
  АХЦ Ново поколение (старо поколение)
  БЪЛГАРСКА БОЖИЯ ЦЪРКВА „НОВО ПОКОЛЕНИЕ“

  Свободни евангелски петдесятни църкви (СЕПЦ)
  Съюз на евангелски петдесятни църкви (СЕПЦ)
  СЕПЦ Ново поколение

  Дома на грънчаря – Банско
  РЕЛИГИОЗНА ИНСТИТУЦИЯ Дома на грънчаря

  ЕВАНГЕЛСКО СДРУЖЕНИЕ „МИСИЯ ЗА ХРИСТИЯНСКА ПРОСВЕТА“
  МИСИЯ ЗА ХРИСТИЯНСКО ОБРАЗОВАНИЕ И ПРОСВЕТА

  Българска божия църква
  Божия църква в България
  БЪЛГАРСКА БОЖИЯ ЦЪРКВА „НОВО ПОКОЛЕНИЕ“
  Църква Божия – БОЖИЯ ЦЪРКВА-12
  Църква на Бога

  МИСИЯ БЪЛГАРИЯ БГ
  ФОНДАЦИЯ „МИСИЯ БЪЛГАРИЯ“

  ЦЪРКВА ДОМ НА ПРОБИВ
  ФОНДАЦИЯ „ПРОБИВ“

 4. Ако гербаджиите имаха морал, вчера и днес щеше да има две оставки. Фандъкова трябваше поне да си посипе главата с пепел заради „перките на акула“ по Графа, които довчера бранеше като лъвица, а днес се отрече от тях. И да благодари на съдбата, че няма загинал от смъртоносните й камъни по позлатената столична улица.
  И Цветан Цветанов трябваше да е в оставка. По нареждане свише парламентарната група на ГЕРБ за кой ли път унизително даде заден след гласуван закон и се отказа да опрощава милионите на Главно мюфтийство.
  Морал, чест, достойнство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *