ХИЛСОНГ в СОФИЯ

Скъпи приятели,

Бихме искали да Ви поканим на пасторски обяд в София на 14 февруари от 12:30 ч. Специален гост на обяда ще бъде пастор Ричард Вандерколк, главен пастор на Хилсонг Амстердам, който има голямо желание да се запознае със Божии служители от България.

Ще бъде неформален обяд без строго определена програма. Искаме да прекараме време заедно, за да се свържем и да изградим взаимоотношенията ни, а също така и да говорим за всичко свързано със църквата – църковен растеж, какво работи и какво не, и всякакви въпроси, които искате да зададете на Ричард.

Ако сте заинтересувани да се свържете с пастори от цяла България или ако искате за научите повече за Хилсонг Мрежата, нашето сърце е да помогнем на църквата Ви по какъвто и да е възможен начин. Надяваме се да Ви видим!

ОЩЕ по ТЕМАТА: Построяване на християнски младежки център „ХИЛСОНГ“ в София

14 comments for “ХИЛСОНГ в СОФИЯ

 1. Ееее!.. Любимите ми. Жалко, че не съм пастор.

 2. ЦИТИРАМ:“всякакви въпроси, които искате да зададете на Ричард.

  Ако сте заинтересувани да се свържете с пастори от цяла България или ако искате за научите повече за Хилсонг Мрежата, нашето сърце е да помогнем на църквата Ви по какъвто и да е възможен начин. Надяваме се да Ви видим!“

  Аз бих попитал какво е виждането на тази нова за България мрежа по потношение на предбрачните взаимоотношения. Дали се придържат към Европейския или към Библейския стандарт.
  Да напомня за библейския: Левит 19:29. Да не оскверниш дъщеря си, като й допуснеш да стане блудница, да не би земята да изпадне в блудодеяние, и земята да се напълни с беззаконие.
  Ако тогава Бог говори за земята на Израел, колко повече това се отнася за Църквата като Тяло Христово. Не говоря за хората, които тепърва идват за чуят и да повярват а за хора, които са от повече от 1 година в църква.
  Питам понеже лично знам за 2 случая, в които лидерството на Зое София или не е забелязало или не е счело за необходимо да вземе отношение.
  За европейския стандарт няма смисъл да обяснявам само ще спомена че бях шокиран на 13.02 да видя доброволци на червен кръст да раздават презервативи в училище.
  Иначе и аз харесвам музиката на Хилсонг но бих попитал за културата на Хилсонг Мрежата в България към кой стандарт се придържа. Или може би е по-лесно само да обичаме хората и да им служим, без да ги конфронтираме относно техния светски начин на живот?
  И по неже не успях да открия информация за мястото на събитието, и да задам въпросите си на място възползвам се от възможността тук.
  Другият ми тънък въпрос е някой опитал ли се е да направи статистика как тази мрежа расте, и как се сдобива с лидери. Колко от вярващите са новоповярвали там и колко са привлечени от други църковни общества от същото населено място?
  Цитат: „нашето сърце е да помогнем на църквата Ви по какъвто и да е възможен начин“ Хилсонг мрежата как помага, като поглъща ли?!
  Ако публикацията по-горе е била направрна официално, би било редно някой от организаторите на това събитие хвърли известна светлина върху поставените въпроси.

 3. Много добре е изразил отношението си Георги Софрониев – разумни въпроси, конкретни и значими!
  Аз мисля по същия начин. Но искам да споделя и информация, която имам от хора живели в тези т.нар. Хилсонг общества и тя е, че в тях все по-малко време и място се отделя върху проповедта, а се акцентира върху веселата част. А нарушаването на баланса в богослужението рано или късно води до залитане в недобра посока. Скоро четох в интернет и за промяната на устава на Хилсонг в Австралия, т.е. толерантно отношение към хомосексуално ориентираните. Каквото се случва извън църквите, се приема и в църквите като компромис! Това е едно от нещата,които споменавам. Аз също знам за хора, които напуснаха църквите, за да отидат в тази Зое група, просто защото там може да се пее до припадък… Това ли е схемата за нова църква? И какво е символ-веруюто на Зое, ако изобщо изобщо имат такова?! Ако няма сериозно отношение към Библията и хората не се обучават сериозно в принципите на вярата, това Е ли църква?

 4. В такава посока бяха и моите опасения, а именно че ако в едно църковно общество благочестието е на заден план, то това общество неминуемо ще „еволюира“ и до съгласине с противоестествените пороци завладяли Западна Европа.
  Цитирам: „Скоро четох в интернет и за промяната на устава на Хилсонг в Австралия, т.е. толерантно отношение към хомосексуално ориентираните.“
  Ако наистина има такава официална публикация, то би било добре да знаем своевременно, преди да са ни „помогнали по какъвто и да е възможен начин“, както се споменава в поканата по-горе. Занм че поканата не е ималa това в предвид, но трябва да сме наясно че съществуват вярващи, за които не е проблем да обичат Бог и в същото време да са в интимни взаимоотношения с някой от същия пол. Това ще се опита да дойде и в България.
  https://www.youtube.com/watch?v=TO0yYlfHCHk
  Някой запознат ли е с този случай. Vicky Beeching, 35, British star of the American Christian rock scene. Хем в църквата хем известна християнска изпълнителка, а в същото време гей. И най-парадоксалното е че се опитва да наложи това като нормален стандарт за останалите.
  Ако съм отишъл твърде далеч с предположенията си и по този начин съм хвърлил укор върху християнско събрание съм готов да се извиня, но ако наистина Хилсонг приемат такава „либерална“ позиция Господ няма да се зарадва на мълчанието ни по въпроса.

 5. До там ли паднаха че да канят Хилсонг в България и да стават приятели с вълци. Когато през 2003 Sydney Morning Herald питат пастор Брайън Хюстон как така са толкова богати , той им отговаря , че той чеше ушите на хората там където ги сърби. Това е директно от Библията и се отнася за фалшивите пастири и учители и не е нещо с което трябва да се гордее.

  Хилсонг са защитници на движението на хомосексуалистите. В Хислсонг Ню Йорк има певци които са обратни и това е нещо с което се гордеят. Чудя се до кога ще се търпят такива ЛЪЖЕпастири в България и до кога ще се пеят техните РОК песни. Всеки който е приятел с ВЪЛЦИТЕ е враг на Божието стадо и на Бога и ще бъде отговорен за това един ден.
  1 Йоан 1
  8 Внимавайте на себе си, да не изгубите онова, което сте изработили, но да получите пълна награда.
  9 Никой, който върви напред, и не пребъдва в Христовото учение, няма Бога; тоя, който пребъдва в учението, той има и Отца и Сина.
  10 Ако някой дойде при вас, и не носи това учение, недейте го приема в къщи, и не го поздравявайте,
  11 защото който го поздравява, става УЧАСТНИК в неговите зли дела.

  Рим 16:18 Защото такива човеци не служат на нашия Господ [Исус] Христос, а на своите си охоти, и с благи и ласкави думи прилъгват сърцата на простодушните.

  2 Тим 3:13 А нечестиви човеци и измамници ще се влошават повече и повече, като мамят и бъдат мамени.
  14 А ти постоянствувай в това, което си научил и за което си бил убеден, като знаеш от какви лица си се научил,
  15 и че от детинство знаеш свещените писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Христа Исуса.
  16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
  17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.

 6. Браян Хюстън отрече това което медиите тиражираха като негови думи и никъде не е казвал че Хилсонг приема еднополови бракове. Личния му възглед е в синхрон с традиционните християнски ценности. В интервюто го питаха как църквата може да работи там където еднополовите бракове са узаконени. Отговорът бе че заклеймяването на хора постава бариера между църквата и света, а Исус дойде да спаси а не да заклеймява.

 7. Прав е Велизар относно официалното становище на Браян Хюстън, което може да бъде видяно тук на тяхната офижиална страница
  http://hillsong.com/media/statement-re-recent-media-comments-on-homosexuality

  Нека погледнем малко по-детайлно. В тази статия на вестник „Ню Йорк Таймс” по същия повод след официалното мнение на Brian Houston има още нещо:
  „Some of Hillsong’s churches appear to be open to gays and lesbians. Josh Canfield and Reed Kelly, a gay couple featured on the current season of “Survivor;” worship and sing in the choir at Hillsong New York; Mr. Canfield is a volunteer choir director at the church.
  Това го твърди вестник Ню йорк Таймс.
  Дали Хилсонг Ню Йорк са извоювали някаква форма на независимост, или са все още Хилсонг? Понеже явно тяхното отношение към еднополовите връзки не се съвпада с това от официалното изявление на Brian Houston. Явно нещото, кето е отвътре не може да бъде вече удържано.
  https://www.youtube.com/watch?v=BRKFv2CZtnQ#t=22
  Ето ги двамата Josh Canfield и Reed Kelly за които става дума.
  http://www.playbill.com/news/article/broadway-boyfriends-of-survivor-get-engaged-on-stage-plus-video-340487/print
  На горния линк е интервюто с единия от тях – Джош: I’m a part of Hillsong NYC. I’m one of their choir directors. I also sing on their Worship team. They’ve been amazing as well. Nothing has changed there now that I’m completely out and with Reed. He sings in the choir as well. Умишлено не превеждам, а само цитирам.
  Най отдолу е поместен линк към техния клуб, в случай че минавате наблизо може да се отбиете, или да проверите кой ден ще ви е най интересно да отидете
  http://54below.com/artist/josh-canfield-reed-kelly-from-broadway-to-survivor/

  Какво да кажем за интернационалния колеж за лидери на Хислонг?
  Вижте тук. Student-Handbook-V130321
  http://web.archive.org/web/20130612172540/http://hillsongcollege.com/assets/college/docs/Student-Handbook-V130321.pdf
  Тук на 13та страница относно въздържането на студентие от определени грехове пише следното:
  Therefore each student is expected to:
  Abstain from biblically immoral practices including; drunkenness, stealing, slanderous or profane language, dishonesty, occult practices and sexual sins (premarital sex, pornography, adultery and homosexuality ) or any other behavior that is considered detrimental to Christian character and witness.
  Тук в изреждането в скоби на сексуалните грехове е включено homosexuality.
  До тук добре.
  https://hillsong.com/media/739131/Student-Handbook-V140507.pdf
  Линка е към официалната страница на Хилсонг. Версията към момента е V140507.
  На същата 13та страница обаче вижте дали ще откриете в изброяването в скобите на сексуалните грехове думата „homosexuality”
  Дали са решили че е остаряла и са премахнали дума, която е неактуална за съвремието както са думи „чума”, туберкулоза” и никой повече не се налага да внимава на това ИЛИ……?!
  Размишленията оставям на вас.
  И двата линка са активни, може да проверите сами страница 13.

  http://www.nytimes.com/2014/10/18/us/megachurch-pastor-signals-shift-in-tone-on-gay-marriage.html?_r=1
  Това е линка към статията на Ню йорк Таймс

 8. Доколко становището на Хюстън става въпрос само за еднополови бракове, а не за толериране на хомосексуални в църквите? Всички знаем че много църкви толерират хомосексуалисти включително и баптистки, конгрешенски и петдесетни такива.

 9. НЕ Е ВЯРНО,ЧЕ ПЕТДЕСЯТНИ ТОЛЕРИРАТ ХОМОСЕКСУАЛНИ

 10. Някои петдесятни ги толирират, други не. Тези (петдесятни) които не толирират обратните, толирират (имат общи служения) другите (петдесятни) които приемат гейовете в техните църкви. Лоши приятели развалят добрите нрави. Например Хилсонгс (Ню Йорк) имат обратни които са в хвалението. (как е възможно това?)
  Други като Гари Уилкерсон (син на Дейвид Уилкерсон) не толирира обратните, но толирира Хилсонгс (с техните хомосексуалисти). Канят ги в тяхната църква на общо богосложение.Това е световно явление. Мога да ти дам стотици примери. С други думи всички петдесятни толирират обратните. ЛИЦЕМЕРИ.
  Първа Баптистка църква в София пък кани Филип Янсе (НЕО ЕВАНГЕЛИСТ) който говори на митингите на обратните. Чудя се в коя Библия вярват и в кой Христос?
  Лука 6:46 И защо Ме зовете, Господи, Господи! и не вършите това, което казвам?

 11. По тази тема НАПЪЛНО ще се съглася с г-н Ивайло П., когото по други богословски въпроси съм критикувал. ТОЛЕРАНТНОСТТА КЪМ ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ ДЕЙЦИ (пастори, хвалители и тям подобни) в ЕВАНГЕЛСКИТЕ ЦЪРКВИ Е НЕДОПУСТИМА !

  Тъй като г-н Ивайло П. споменава за изпълненията на Филип Янси на митинги на хомосексуалисти, бих го помолил да представи свидетелства за това! Това трябва да се знае! (За сведение, Филип Янси бе поканен не от Първа Баптистка църква в София, а от Баптисткия съюз. Знае се, че Николай Неделчев, досегашен председател на ОЕЦ и представител на Баптисткия съюз в ОЕЦ, се опитва да лансира тази НЕБИБЛЕЙСКА ТОЛЕРАНТНОСТ).

  Следователно, ако твърдението за действията на Филип Янси по митингите е вярно, то това е МНОГО, МНОГО ТРЕВОЖНО!

 12. Не зная до колко е вярно всичко негативно което се пише за този Хилсонг,но въобще не гледам и слушам техни песни.
  Като показност и пампозност са „велики“ но няма живец в техните изпълнения!
  Една духовна песен не те ли отделя от земното и възнася в небесни места е само показност и парадност!

 13. 1кор 6:9 Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците,
  10 нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.
  11 И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща (НОВОРАЖДАНЕ), но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог.
  19 Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си,
  20 защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *