Файненшъл Таймс: Кирил Петков пуска Македония в ЕС до 6 месеца

Кляка за Македония, вписва Истанбулската конвенция в коалиционното споразумение, Корнелия се прави на недоразбрала. А ЦЪРКВАТА МЪЛЧИ…

Кирил Петков обеща да сложи край на възпрепятстването от страна на София на кандидатурата на съседката за присъединяване към блока, пише Financial Times. Новият премиер на България даде знак, че София ще прекрати възпрепятстването на кандидатурата на Северна Македония за присъединяване към ЕС, след като правителството му встъпи в длъжност. Кирил Петков беше избран за министър-председател от парламента на страната в понеделник. Това се случи, след като неговата партия взе най-голям дял от гласовете на изборите през ноември. Той направи заявката и потвърди ангажимента на България към НАТО и Запада“, посочва Financial Times в своя статия.

№1 Предават изконните български интереси по болезнения македонски въпрос.
№2 Налагат императивно джендъризма и еднополовите бракове.
№3 Регламентират прием по квоти на бежанци от арабския свят, като гара-разпределителна към Западна Европа.

„Лъжа е, че в споразумението за правителство сме подкрепили Истанбулската конвенция“, написа Корнелия Нинова във фейсбук, след като наяве излязоха част от документите.

От документите обаче е видно, че въпреки опитите на лидерката на БСП да замаже скандала, все пак Истанбулската конвенция присъства в коалиционното споразумение с пълното си наименование :„Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.

„Да се въведат в националното законодателство всички елементи от Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, свързани с насилието срещу жени и домашното насилие“, дословно гласи една от точките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *