EXTREMUM

extremum_1_300Детелина Дамянова

– Кои са Eкстремум?
– Дени (бас и вокал)
– Боби (соло китара)
– Стоян (ударни)

Техния стил се определя като хардкор,рок.

До преди година групата имаше друг барабанист – Уили, но в момента той се занимава с друго, като през свободното си време дава уроци по барабани. Дени и Борето след дълго търсене на барабанист в продължение на година почти се отказали и искали да ходят в Корея, но се запознават със Стоян. Той също е искал да заминава за Щатите, но Бог ги събира.

Сега свирят в различни клубове из страната и вземат участие във фестивали: Унгария (Созо) и София (Praise Fest), както и на рок феста в Рила, в който са взимали участие групи като БТР, Сигнал и други известни банди.

Гравити Ко. са открити фенове на Екстремум. Дори наскоро след едно от участията си, нашите две момчета и момиче се запознали лично с премиера Станишев, който също поднесе добри пожелания към групата за музиката,която правят.

През 1998г. се е събрала групата. След репетиция на хвалението, Дени гледала, че излизат много групи и искала група за Бога. След това са се молили и започват да правят кавъри на християнски групи. Това е била тяхната мечта. Борето е имал група преди това заедно с Валери от “Хоризонт”, но се разпада тъй като влизат в казарма.

“Музиката, която правим е да достигне новото поколение от света и да насърчи ваярващите да излязат от религията. Всяка музика е от Бога – мелодия,ритъм и хармония. Точно този стил ни харесва и има въздействие на хората и искаме да печелим хора за Христос. 90% от текстовете са на английски,защото има по-голям шанс младите да приемат нашето послание, а и е интернационален език.“

На 25ти Септември 2005 година групата свири за първи път във Варненския клуб “Зона 51”. Други клубове, в които често взимат участия са: “О, шипка”- София  и “Парти”- в Бургас.

0 comments for “EXTREMUM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *