Единадесети признак: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ЙЕРУСАЛИМ

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

“Защото Господ е съградил Сион, Той се е явил в славата Си” (Пс.102:16).

По времето, когато Исус бе отхвърлен от еврейската нация, точно преди разпятието Си, Той направи предсказание, че осъждението върху град Йерусалим ще дойде. След като хората бяха отхвърлили своя Цар, градът трябваше да бъде предаден в ръцете на езичниците и те щяха да го подтискат, докато измине тяхното време. През 70-та година след Христос, армиите на Тит обкръжиха града. Евреите, подведени от фалшиви пророци, запазиха фалшива надежда, че градът ще се спаси чрез Божествена намеса. Те фанатично отстояваха това, но еврейският метрополис Йерусалим падна и бе опожарен, а населението му бе взето в плен. През следващите векове, градът бе възстановяван няколко пъти, но като че ли само за да страда отново и отново при подобна съдба. Римляни, араби, турци поред завземаха града. Но след като ген. Алънби го завзе, Йерусалим стана родина за евреите.

В началото на петдесетте години арабската част на града, вътре в старите сте¬ни, бе плътно населена. Затова евреите сметнаха за нужно да строят на север от Стария град. Така в еврейската част се издигнаха много красиви и модерни сгради.

Но найважен е фактът, че новите контури на града следват очертанията, предсказани в книгата на пророк Еремия 31:38-40. Как Еремия, живял преди 2500 години, може да знае, че това ще стане? Единственият отговор е, че е бил вдъхновен от Бога. Той каза, че Господ ще се яви в славата Си след като построи Сион (название за Йерусалим). Това забележително изпълнение на предсказанието е още едно сигурно доказателство, че денят за идването на Христос в слава предстои скоро!

0 comments for “Единадесети признак: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ЙЕРУСАЛИМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *