Двадесет и първи признак: БЕЗБОЖНИЦИТЕ ПОСТМИЛЕНИАЛИСТИ

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

Във Второ Петрово послание 3:3,4 четем: “Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели с подигравки, които ще ходят по своите собствени страсти и ще казват: Къде е обещаното Му пришествие? Защото, откак са се поминали бащите ни, всичко си стои така, както е било от началото на създанието”.

Този стих, разбира се, представя отношението на лидерите на номиналната (традиционната) църква на нашето съвремие към посланието за Второто пришествие. Все пак, никое учение не е изказвано по-усърдно в Новия Завет от доктрината за Пришествието на Христос преди Милениума. Така наречените модерно мислещи вярващи в Църквата силно отхвърлят тази доктрина. Странно е, че те приемат Христос като велик човек, а отхвърлят истината, която Той така ясно учеше!

Разбира се, причината за отхвърляне доктрината за Второто пришествие на Христос преди Милениума (Хилядогодишното царство) се крие в гордостта на необновения човек. Той счита за обида и песимизъм факта, че в края на века ще дойде Осъждението и ще има Съд. Нашият съвременник поскоро би повярвал, че човекът може да направи света по-добър и по-добър; и едва ли не, че ще създаде “свое собствено Небе на земята”. По тази схема просто няма място за свръхестественото пришествие на Христос или за Божествена намеса в световните събития. Неискреното служене към Христос и престореното уважение към Него успява да създаде интерес и да привлече последователи.

Много религиозни водачи днес се присмиват на учението за Второто пришествие, а на онези, които пазят тази истина, се гледа като на заблудени фанатици. Въпреки че тези безбожници не го съзнават, тяхната опозиция е почти изпълнение на пророчеството. В своята некомпетентност, те несъзнателно изпълняват още един признак за предстоящото пришествие на Христос.

2 comments for “Двадесет и първи признак: БЕЗБОЖНИЦИТЕ ПОСТМИЛЕНИАЛИСТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *