bTV: Затворници се покръстиха в търсене на прошка

Общо 13 затворници и арестанти влязоха до колене в изкуственото езеро в двора на затвора

Очистване от греховете и подготовка за новия живот. Това е християнското кръщене според вярванията.

60-годишният Христо Трендафилов е най-възрастният затворник, който днес потърси прошка за греховете си. Излежава присъда за побой над свой роднина. Казва, че последните 40 години прекарал по затворите. Лежал е и за убийство.

„През целия си живот в затвора, докато съм бил, винаги съм вярвал в Бога и в божията закрила. Случвали са ми се най-различни неща и благодарение на моята силна вяра преодолявам всички неща. Единствено съжалявам за собствената си майка, притеснявам се за нея, защото много я обичам и уважавам, защото не съм могъл нищо в живота да направя за тая жена”, обясни Трендафилов.

Общо 13 затворници и арестанти влязоха до колене в изкуственото езеро в двора на затвора. Новопокръстени християни станаха членове от бандата на Наглите и хора на Златко Баретата. Убиецът от Перник Станислав Ангелов-Сиси беше свидетел на тържественото кръщение.

Кръстник на затворниците стана евангелският пастор Иводор Ковачев.

В доброто той е повярвал в последните 18 години и последните няколко години вижда резултат в определени лишени от свобода, които имат „дебели досиета, свързани с убийства, отвличания, наркотрафик, които намирайки Христос в затвора, променят напълно курса на живота си”. Пасторът не крие, че осъдените, които търсят доброто, след като излязат на свобода не са много.

3 comments for “bTV: Затворници се покръстиха в търсене на прошка

  1. Евангелизаторската дейност на п-р Иводор Ковачев в затвори с хора, излежаващи присъди за най-тежки престъпления, има особено полезно въздействие за цялото ни общество. Трябва да бъдем благодарни на медиите, че обърнаха необходимото внимание на това ДОСТОЙНО ДЕЛО.

    П-р Иводор Ковачев е не само един от ОТЛИЧНИТЕ ПЛОДОВЕ на Висшия евангелски богословски институт, но и на целия български евангелизъм. Вярвам, че всеки истински християнин, независимо от конфесионалната си принадлежност, ще продължава да го подкрепя молитвено в неговата благословена и богоугодна дейност, за да се спасяват изгубените души за Божия слава!

  2. До колене? Водното кръщение ,не е до колене,нито напръскване с вода. а пълно потапяне под вода!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *