Брайън Хюстън НАПУСНА църква Hillsong

Брайън Хюстън се оттегля от лидерската позиция на глобалната църква Hillsong. По време на богослужението в неделя Хюстън заяви, че ще отсъства до края на тази година.
Хюстън ще бъде изправен пред съда за предполагаемо прикриване на сексуално насилие, извършено от баща му преди десетилетия. Фил и Лусинда Дули ще бъдат новите временни пастири на известната църква.
„Миналата година… получих неочаквана новина за обвинения срещу мен. Според полицията от тях е укривана информация, която може да е била важна за наказателното преследване на баща ми, Франк Хюстън. Тези твърдения бяха шок за мен и намерението ми е енергично да се защитавам срещу тях“, каза Хюстън пред църквата. „Така че се съгласих да се откажа от всички мои отговорности, свързани със служението ми в църквата до края на годината.“
Миналия август полицейските служители обявиха, че Хюстън е обвинен в „прикриване на сексуални престъпления срещу деца“, съобщи тогава Асошиейтед прес. „Полицията ще твърди в съда, че Хюстън е знаел информация, свързана със сексуалното насилие, упражнено от баща му над младеж през 70-те години на миналия век, и не я е съобщил на съответните органи“, заявиха австралийските власти, цитирани от АП.
В изявление пред медията ​​Christian Post Хюстън изрази „шок“ от обвиненията с думите:
„Тези обвинения бяха шок за мен, като се има предвид колко открито съм коментирал винаги по този въпрос. Категорично заявявам своята невинност и ще се защитавам срещу тези обвинения. Приветствам възможността да изясня ситуацията.”
По време на мандата на Хюстън като ръководител на Асамблеи на Бога в Нова Зеландия от 1965 до 1977 г. той малтретира много млади момчета в Нова Зеландия и Австралия. Една жертва в Сидни рутинно е била подлагана на сексуално насилие на възраст от 7 до 12 години. През 1999 г. майка му е подала сигнал за насилието в църквата. По това време синът на Франк Брайън Хюстън беше национален президент на Асамблеи на Бога в Австралия. След като изслуша доклада за сексуалното насилие, Брайън Хюстън незабавно уволни баща си, принуждавайки Франк Хюстън тихо да се оттегли от християнския център за живот в Сидни с пенсия.До ноември 2000 г. вътрешните църковни разследвания разкриха няколко допълнителни случая на малтретиране на деца – https://bg.rinaldipedia.com/475498-frank-houston-UYKDJF

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *