№ 24 Твоята ръка определя твоето бъдеще

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: № 24 ТВОЯТА РЪКА ОПРЕДЕЛЯ ТВОЕТО БЪДЕЩЕ

…понеже всички Божии обещания, колкото много и да са в Него, са Да; затова и чрез Него е Амин, за Божията слава чрез нас. (2 Коринтяни 1:20)

В покера след напрегнато време на залагания, идва моментът, когато трябва да сложим картите си на масата и да се види кой има най-добрата “ръка”. Твоята ръка определя твоето бъдеще! В реалния живот като християни имаме привилегията да пристъпим към „играта” на живота, имайки Исус Христос на своя страна. За разлика от покера, след като веднъж си влязъл в здраво, посветено взаимоотношение с живия Бог, ръката, която държиш няма нищо общо с шанса. Твоята ръка е съвкупността от онова, което ти избираш да вярваш, да мислиш, да правиш и да бъдеш в живота.

Когато изберем да живеем в синхрон с Бог и със Святия Дух, нашата ръка става толкова силна, че ние се позиционираме за победа. Не си мисли, че е възможно да се водиш от плътските идеи на този свят и изведнъж един ден при раздаването да получиш печеливша карта и да победиш просто така!

Много неща в реалния живот са извън нашия контрол.  В живота ти не избираш каква карта ще ти се падне. Мястото, където си се родил, семейството, в което си се родил, взаимоотношенията, които са те оформили в младежките ти години, икономическите реалности на деня и други. Мнозина от нас са получили много лоши ръце. Чувстваме се слаби. Не играем като победители. Ужасяваме се от момента на истината, когато може на всички да им стане ясно, че не сме никакви победители. Но това е, защото сме изпуснали смисъла на цялото нещо.

Ти не си станал християнин, за да впечатлиш другите с това колко духовен, умен, богат и успешен си всеки ден от живота си. Ние сме в завет с Бог, за да Го радваме с живота си и да изпълним целите, които Той е набелязал за нас. Това е единственото нещо, което ще донесе трайно щастие и благословения – за нас и за хората около нас.

Ти не можеш да контролираш каква ръка животът ще ти „раздаде”. Но можеш да контролираш живота си с Бог, покорството си към Неговото слово, следването на Духа Му.  Когато правиш това, нещо се случва. В икономиката на Бог, когато дойде денят на изпитанието, ти откриваш, че си повече от готов за него. Това, което изглежда като силна карта изведнъж се оказва роял флаш (асо, поп, дама, вале и 10-ка –петте най-силни карти от една боя – например пики, бел. прев.) в една ръка и ти побеждаваш. Врагът губи играта. И всичко това, защото играта включва не само играчите, които се виждат, но също и Един, Който е над всички играчи и дори над самата игра.

Той вече държи твоята ръка, а ти не пускай Неговата.

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:
Господи, днес аз пускам всички страхове, включителнo страха за бъдещето. Чувствам се сигурен, знаейки че моята ръка е в Твоята и Ти Си над „играта” на живота и всичко, което тя включва. Най-голямата „ръка” в живота на тази земя е да живея с Теб. Благодаря Ти, че вече си ме направил победител!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *