Евангелски пастор: Мюсюлмани и будисти стават християни

27.02.2012

В арабските страни, в Индия и Бангладеш броят на християните за 4 години се е увеличил със 7-8 до 10 пъти. Това съобщи пасторът от Църквата на Назарянина в Разград Николай Колев след като се завърна от Регионална конференция за Евразия на своето вероизповедание. Във форума в турския град Анталия участвали 700 човека от 34 страни. Нямало специални мерки за сигурност, но и участниците не афиширали в какво събитие участват.

25 представители на Църквата на Назарянина в България участвали в Регионалната конференция за Евразия на това вероизповедание. Подобни форуми се организират на всеки 4 години – разказва пасторът от Разград Николай Колев.

На тези конференции усещаш как вървят нещата в другите страни – казва пасторът от Разград. Той е впечатлен от подкрепата за християнството в нетрадиционни за тази религия страни. Сравнението, което прави с Европа, не е в полза на Стария континент. За 4 години 7-8 до 10 пъти е увеличен броят на църквите, също и броят на християните в Бангладеш, Индия, страни, в които има мюсюлмани, будисти . Жив интерес към християнството има навсякъде, нарастване, само ние европейците седим и гледаме като…

Да, ЕС изповядва християн-демократични ценности, но това е умряла вяра, нищо общо с това, което правят там, за коренно съвсем различни неща става въпрос, църквите са живи, като християви само как изглеждат различно от нашето заспало християнство. Различен е акцентът, който евангелистите поставят при навлизането на религията в различните държави – на изграждането на болници, училища или бежански лагери. Нетрадиционна за християнството е и страната, в която се провежда международната среща на евангелистите от всички църкви на Назарянина в Европа и Азия. Турция е избрана, тъй като в Европа има визови ограничения и голяма част от делегатите щяха да имат проблеми с участието си – уточнява Николай Колев. Дискусионна и музикална част имали сесиите на петдневния евангелски форум. 15 разградчани представили България с традиционна и християнска музика.

Tags: , , , , ,

4 Responses to Евангелски пастор: Мюсюлмани и будисти стават християни

 1. п-р Янко Добрев-Силистра on 28.02.2012 at 8:59

  Това вече е за прослава на нашият Господ Исус Христос.Поздравявам екипа на pastir.org за тази статия .Дано само такива статии да допуска.Дано !!!

 2. Панчев on 29.02.2012 at 17:35

  Слава на Бога че се върнахте към първата си любов.
  Има много какво да научим от братята и сестрите от Изтока където от години има истинско съживление ,истинско братолюбие, чиста и неподправена Христова любов, благодат от Бога,
  Слава на Бога!

 3. Pepa Mircheva
  Pepa Mircheva on 09.08.2018 at 20:04

  С
  Божията помощ стават чудеса!

 4. Milka Marinova
  Milka Marinova on 10.08.2018 at 6:12

  Амин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.