В учебника за 2 клас има Рамазан, но не и Рождество

20150118.fwobuwrwrz[1]Интересен подбор на зимните празници и обичаи в страната ни може да си види в учебника по „Околен свят“ за 2-ри клас. За това сигнализира възмутен бургаски татко, чието дете учи в училище“Св. Княз Борис I“. Мъжът недоумява защо се изучават Рамазан Байрям и Василица, а Рождество не присъства никъде. Ето какво пише още Гроздан Колев:


„Отваряли ли сте скоро някой от учебниците на децата си, независимо от това в кой клас са те. Аз не бях, съпругата ми се занимава с това. В петък обаче единият ми син, който е втори клас, се върна притеснен от училище. Госпожата му го изпитала, а той не си знаел урока, казала му, че следващия път, ако се повтори ще му пише слаба оценка. Стана ми интересно и реших да погледна какъв е този проблем урок, че детето ми, което има само отлични оценки, не е пожелало да научи.

Учебникът е на издателство „Анубис“, а негов автор е И. Мирчева. Заглавието е „Зимни празници“. Вътре нагледно са показани и обяснени пет празника и обичая, свързани обаче само и единствено с етническите общности в страната ни – Рамазан Байрям, Пурим, Василица и Рождество (за българи и арменци). Не си мислете, че след като се обяснява Рамазан как се празнува и Василица, подобно нещо има и за Рождество. Напротив! Просто се украсява елха и се поднасят подаръци. Моментът с Рождество Христово липсва изцяло. Не съм съгласен главата на децата ми да се пълни с подробности за други празници, а българските, християнските да бъдат пропускани. Това не е нормално!

7 comments for “В учебника за 2 клас има Рамазан, но не и Рождество

  1. Това е така, защото се либерализира пазара на учебници! А дори и да има комисии за удобряване на учебниците в държавните училища те или не са си свъряили работата или са подкупни от страна на издателите. Друг начин не смея и да си помисля, a именно, че има държавна политика в образованието и че умишлено се пренебрегва християнството!

  2. Преди около 15 години мюсюлмани даваха на един мой приятел 20 хил. долара,само да се съгласи да им отпечата корана на български език.Отделно щяха да си платят колкото каже за отпечатването. Той отказа .Но някой друг е приел офертата ,и тази античовешка , антихуманна и антихристка измислица се появи на български език. Изобщо не ме учудва това в учебниците . Тепърва има да се изумяваме на тенденциозните писаници в учебниците не само по „Околен свят“, но и по литература ,по история и по всевъзможни учебници още. Сребролюбивият дух на Юда ще се проявява все по-нагло и безбожно.

  3. Хората се назначават като овце за преизподнята ,когато отхвърлят СПАСИТЕЛЯ. НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН,ЧЕ Е ГРЕШНИК ПО НАСЛЕДСТВО,А ЗАЩОТО НЕ ОСЪЗНАВА И ОТХВЪРЛЯ СПАСЕНИЕТО

  4. Тея са сатани веднага да се промени децата трябва да познават Бог Исус Христос и да изучават библията ние да не се ме в турция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *