УСПЕШНО МЕЖДУЦЪРКОВНО СЪТРУДНИЧЕСТВО В МУЛТИКУЛТУРНА ЕВРОПА

22-23 април 2016: Секуларизацията на обществото, бежанската вълна и продължаващата духовна криза са взаимно свързани и принуждават църквите в Европа да търсят здравословно сътрудничество. Конференцията “Успешно междуцърковно сътрудничество…” е покана за намиране на нови области за ползотворно сътрудничество.

Основен говорител: Доктор Пастор Арнд Хауболд, председател на Мисия Густав Адолф Верк, Саксония. (Dr. Pfr. Arndt Haubold, Gustav-Adolf-Werk in Sachsen GAWiS).

Tеми на конференцията:
• Основания за единство в Стария и Новия Завет
• Примери за градивно единство в историята на Църквата и конкретно през 20 век
• Условия за междуцърковно сътрудничество в Европа и в България днес
• Подкрепа на българските протестантски общества в страната и в чужбина

Gustav-Adolf-Werk е най-старата протестантска външна мисия в Германия, основана в 1832 г. с цел да подкрепя диаспората на Евангелската църква в Германия и особено протестантските малцинства в Европа, Латинска Америка и Централна Азия. GAWiS в България участва в множество общественозначими проекти – от кампания “Надежда за Източна Европа” и учредяването на журналистически приз до помощ при строителството на църковни сгради, читалища, домове за възрастни хора, младежки центрове и центрове за обучение, стипендии и хуманитарна помощ. В периода 1991-2015 г. GAWiS подкрепя строителството на повече от 20 протестантски църковни сгради от различни евангелски деноминации.

sec

1 comment for “УСПЕШНО МЕЖДУЦЪРКОВНО СЪТРУДНИЧЕСТВО В МУЛТИКУЛТУРНА ЕВРОПА

  1. „…Gustav-Adolf-Werk е най-старата протестантска външна мисия в Германия, основана в 1832 г…“
    Това не е вярно , пълнокръвната немска международна мисия започва много по-рано и със съвсем различни от описаните цели.
    За справка – биографията на Николаус Лудвиг, граф фон Цинцендорф, историята на Моравските братя от Хернхут(намира в споменатата Саксония), история на пиетистката мисия и пр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *