Учебен Нов завет (камуфлаж)

Учебен Нов завет (2019)

Учебно издание на Новия Завет от 2019г. Включва: PИ 1940, история на Новият Завет през вековете и българската Библия, xармония на Евангелията и предговор към всяка книга, коментари по текста, исторически бележки, yроци за молитва, хваление, Святия Дух и църквата, пророчества, притчи, титли и чудеса на Исус Христос, библейски карти и план на последните времена и много други.

Размер: 229×152 mm, мека корица, 290 стр. За поръчки: https://www.amazon.com/Bulgarian-Study-New-Testament-camo/dp/0359835430/

1940 1871 MAT Mark luka john   Bulgarian Prayer New Testament

 

1 comment for “Учебен Нов завет (камуфлаж)

  1. Добра работа. Аз лично смятам, че е редно да се издават и фототипни оригинали на превода от 1940 г. с оригиналният наш правопис и красивите букви ѫ и ѣ. Още повече, че речьта така четена звучи по красиво. Например всичките ни автори класици са писали на етимологичен правопис, а не на опростения (и може би дори леко опростачен фонетичен).
    Все пак радващо е, че който има интерес може да намери в интернет платформи за антикварни книги фототипни (а и оригинали) на издания на Библията от 1924,1938 (Нов Завет) и 1940. Понякога се намират на символични цени.
    Ако някой от вас знае може да сподели, защо в изданието от 1940 и 1938 Господ се изписва Господь с ер малък, а не Господъ с краесловния ер голям от изданието в 1924 г. Лично мен това ме озадачи в добрият смисъл на думата.(не откривам логиката на други думи с краесловен ер малък като Конь, Царь, День, речь, нощь и прочее…)
    Още нещо в изданието от 1924 например се използва вместо нечистотии по директното „лайно/а“ в Стария Завет. Все пак разликите са козметични в изданията от 1924 и 1940, и по-големи в сравнение с Цариградската Библия.
    Може да се напише цела пледоария, за ползата която Библейското Християнство е дало на Българския народ. Обективно народът нямаше да се е запознал съ Светото Писание, ако не бяха тези протестантски смелчаги дали тази храна на нашия народ. Без да се заяждам, ала ако се чакаше на православни свещеници или паписти да „дадат Библията (дори и с техните си апокрифни книги) на народа,може би щеше да е сравнимо положението на България в края на 19 век с това на Германските земи или средна Европа по време на реформацията както и да е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *