ЦЪРКВА ШАЛОМ СЕВЛИЕВО ЗАПАЛЕНА

Здравейте приятели,

Искам да ви свидетелствам за прекрасната зала, с която Господ ни благослови преди месец и половина…. Новото място, на което се преместихме е много стратегическо и с голяма видимост от различни места… Преди една седмица сложихме и големи букви на прозорците. Но всичко видимо което става града за Бог е атакувано.

През изминалата нощ неизвестни лица са счупили двойния стъклопакет на прозореца и за хвърлили 3 бутилки със запалима течност в залата. Пожарът е горял около 10 минути, преди да бъде угасен от съседи. Залата за събрания и детската стая за в ужасно състояние. Изгоряха ни почти всички столове и скъп синтезатор.

Днес започнахме почистване на помещенията, но поради тежките поражения не успяхме да приведем мястото в състояние да можем да се съберем утре. Така или иначе ще се съберем в един дом и ще хвалим Бога. Искам да спомена, че за последните 5 години откакто сме тук, това е поредния случай на палеж срещу църква в града. Други църкви също са били палени няколко пъти, а на други са им чупели прозорците с камъни.

Помещението се нуждае от много ремонт, който ние не можем засега да направим. Затова най-сърдечно ви моля да ни подкрепите с каквото можете с молитва или по някакъв друг начин.

Благодаря ви много!

пастор Пламен Борисов
ХЕЦ Шалом – Севлиево

8 comments for “ЦЪРКВА ШАЛОМ СЕВЛИЕВО ЗАПАЛЕНА

 1. Скъпи братя и сесрти в Господа Исуса Христа.Гонение, преследване и нападение на църквата винаги е имало и ще има.Всичко това говори,че църквата в гр.Севлиево стой верно в Господа.Радвам се на едно,защото не сте в едно със света.Докато стоите верно в Бога ще ви нападат ще ви гонят и преследват.Според Божието слово ни се казва:/Всички които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса ще бъдат гонени. Проблема стой там,че не църквата е пречка само,но пастора е пречката.За това идва момент ,когато ще посегнат на авторитета и достоинството на пастора да го очернят и опетят.
  Това се лучи не само с мен,но и с вас сега и с други пастори.Сега в момента по важното е да се молите и да пазите пастора си на църквата и след това молете се за църквата.Защото е писамо : Ще поразя пастора и стадото ще се пръсне…
  С мен се случи нещо по страшно,не само ,че събориха три пъти църквата до основа,но посегнаха на живота ми ,на семейството,на личната доприкосновеност , загубих и гарждансвото си като Българин ,къща и др. та мъки големи…..Стигнах до Страсбург и там мълчат…..За това искам да ви кажа покрепа от света не можете да имате,освен от Исус Христос.
  Искам да Ви уверя,че ако си потърсите правата от този свят ще си навредите така , както и аз на себе си направих,Ние права имаме само на небето ,не тук.Защото нашето граждансво е на небето а не на земята.
  Молете се и аз ще се моля за Вас знам какво е.Но знайте едно , че в църквата имате един Юда бъдете внимателни.Никога не посягат от вън ако от вътре вече няма предател.Молете се ! Говоря от опит. Другите църкви няма да ви съчустават толкова много,както вие самите можете повече на място.Да кризата е голяма и хората нямат пари,но ще се молим на Бог да покаже милост.
  Ще се молим за тази нужда.

 2. Бог да има милост към извършителите, а на вас да да ви даде мир в сърцата!

 3. Bog niama da ostavi v nujda decata si. Kradecat shte varne sedemkratno! Bog e silen i moshten da zashtiti i tezi, koito upovavat na nego niama da badat posrameni! A koi znae dali podpalvachite niama da se pokaiat i da se spasiat…

 4. Господи, моля се за извършителите на това зло! Моля се, помогни им да разберат какво са сторили – че са вдигнали ръка срещу Теб и Твоя дом, съкруши сърцата им, открий им любовта Си и им покажи че още има прошка за тях, не е късно още, но докога..? Никой не знае кога ще премине от този свят! Моля се още Баща Небесен, тези разрушители да станат едни от строителите на Божието царство съвсем скоро! А на нас дай любов към тези загубени души и молитва всеки ден за тях!
  Моля се и за молитвения дом – ако искаш, Ти можеш да снабдиш всяка наша нужда, но в същото време, покажи ни, че цялата Земя е нашия молитвен дом – няма място на което да не можем да се помолим на Святата Ти Личност и Ти да не Си в състояние да ни чуеш!
  Заради Идващия в Слава Исус – Амин!

 5. Ujasno!Bezbojno!Daite da napravim podpiska,oficialna peticia kam pravitelstvoto, Policiata i pr. Ne moje taka! Djamii i bardaci se stroiat na porazia i nikoi ni6to ne pravi, a na mirolubivai xora, koito propoviadvat edinstveno viara i lubov….

 6. Братя,нападението срещу вас свидетелства,че Бог работи с вас.
  Помнете ранната Църква,колкото повече растеше в благодат и познание на Бога,толкова повече фарисеите гонеха братята и сестрите.Аз вярвам,че в такива и подобни моменти,Бог ще праща ангели да помагат.Обаче апстолите благодариха,че бяхя удостоени с честта да страдат за Неговото славно име.
  Ние в Ракитово ще се молим усърдно за вас.Да не си обесърчавате,да не паднат сърцата ви.Бог е с вас и винаги ще бъде с вас.На дявола сега му се иска да се откажете,ама вие знаете в кого сте повярвали.
  А за всички останали братя и сестри Словото казва:
  „Но ако някой брат,който има световните блага,вижда брата си в нужда,а заключи сърцето си от него,как ще пребъдва в него любовта към Бога?“- 1Йоан 3:17

 7. пастор Костаднин Плачков Хр. център Асеновград каза:

  Всичко съдейства за добро на тези който любят Бога.Давайте смело напред с Него.Молим се за вас.

 8. ,,NEDEI DA SE TREVOJI6,NEDEI DA SE BOI6,RADOST IDVA SUTRIN IMAT KRAI BEDITE TI….V ISUS AZ STE USPEQ I T .N KOGATO PRO4ETOX STATIQTA ZA P ALEJA NA CARKVATA ,SLUSAX TAZI PESEN I IA SVARZAX SAS SITUACIATA .MOLIA SE DA USTOITE NA ATAKITE NA DIAVOLA I DA PRODALJITE NAPRED

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *