Трети признак: РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ

Gordon-Lindsay_Signs_Soon_Coming_Christ

ПРИЗНАЦИ ЗА СКОРОШНОТО ИДВАНЕ НА ХРИСТОС
Гордън Линдзи

До преди 1875 г. хората не бяха и мечтали за възможността да изпращат музика и картина със скоростта на светлината чрез електромагнитни вълни в пространството. Такива вълни са подобни на онези, които идват от светкавичния гръм, произвеждащ статично електричество в радиоапарата. Бог сподели с Йов, един от пророците, че Той ги е предвидил.

В Йов 38:35 Господ каза: “Изпращаш ли светкавици, та да излизат и да ти казват: Ето ни?”

Във връзка с това има интересно пророчество в Откровение 11 глава. В края на времето Звярът или Антихрист ще надделее и ще убие двамата свидетели, които Бог ще изпрати да предупреди хората за идващия зъл властелин. Тогава Звярът ще остави мъртвите им тела да лежат по улиците на Йерусалим. Отбележете важното изложение, което следва в Откровение 11:9: “И мнозина измежду людете, племената, езиците и народите ще гледат труповете им три дни и половина и не ще позволят да бъдат положени труповете им в гроб”.

Забележителното е, че много хора от различни нации ще могат да видят сцената в Йерусалим. Трудно е да си представим как буквалното изпълнение на това пророчество може да се осъществи без възможностите на телевизията. Интересно е да се отбележи, че пророчествата, които някога са били възприемани като въображаеми, днес се изпълняват буквално.

Ясно е, че Звярът, който представлява Сатана, в края на времето трябва да осигури контрол над значителна част от земята. Телевизията стана мощно средство, чрез което една личност може да въздейства и да управлява големи маси хора. Фактът, че тя е важен фактор в ежедневието на много хора, е още един знак за близостта на края на времето.

0 comments for “Трети признак: РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *