Спешен апел за молитва

prayer_01

Скъпи братя и сестри, и приятели, където и да сте по света, моля ви да се съединим заедно в молитва за спешна нужда на нашата църква. Зная, че от няколко месеца хора от града ни повдигат въпроса за това, че ползваме залата на Народно читалище „Христо Ботев“ (бившето кино „Въстаник“) за нашите богослужения.

В местния вестник „Марица“ (понеделник, 17 юли 2006 г. на стр. 2) е публикувано кратко съобщение под заглавие „Гонят евангелисти от читалище“. Текстът под това съобщение гласи:

Председателят на читалището „Христо Ботев“ Красимир Възкресенски трябва да прекрати договора с евангелистката Петдесятна църква „Св. Троица“. Разпореждането е на кмета д-р Иван Чомаков. Общинският имот в кино „Въстаник“ се преотдавя на евангелистите в нарушение на чл. 3 от Закона за народните читалища.

В момента нямам никаква друга информация освен публикуваната във вестника. Категорично заявявам, че не е нарушен цитирания член от Закона за народните читалища.

Умолявам всички вярващи от църквата ни, както и всички наши приятели от страната и по света, за усърдна молитва. Стихът за нашата църква за 2006 г. е Исая 54:17:

Нито едно оръжие, скроено против теб, няма да успее;
и ще победиш всеки език, който би се повдигнал против теб в съд.
Това е наследството на слугите Господни
и правдата им е от Мен, казва Господ.

Доверието ни е в този Бог, Който бърза да изпълни Словото Си (Еремия 1:12)! Благодаря ви предварително за молитвената подкрепа.

Пастор Иван Врачев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *