Седмица на Реформацията във Варна

Hяколко поредни години евангелските църкви във Варна отбелязват 31 октомври – Деня на Реформацията, като Ден на отворените врати с лекция от популярни гости и презентация на своята дейност в самите църкви. За тази година концепцията е по-амбициозна и доста по-мащабна. През 2012 г. събитията ще се състоят цяла седмица. Започват на 28.10.2012 г. (неделя) и приключват на 3.11.2012 г. (събота). Темата е „Открити уроци от професионалисти за бъдещи професионалисти”.

Всеки ден популярни български изпълнители, актьори и други успели българи ще дадат най-доброто от своите знания и умения на тези, които искат да ги чуят и да им зададат въпроси. Лекторите са: Теньо Гогов (главен сценарист на „Столичани в повече”), който ще говори на тема „Умения за писане на текстове и сценарии”; Влади Карамфилов (Влади Въргала), който ще засегне темата „Кино и телевизия”; Любо Киров (познат като Любо от „Те”) – „Вяра и музика”; Ивайло Захариев (главният герой в „Под прикритие”) – „Актьорски техники”; Влади Балевски („Балевски фотография”) – „Фото и видео”; и Пеци Гюзелев („Щурците”) заедно с Владо Захариев и Данчо Караджов („Сигнал”).

Събитията се осъществяват с подкрепата на община Варна и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

ПО ТЕМАТА:
95-те Тезиса на д-р Мартин Лутер

Денят на Реформацията

“Реформатори” без 95-те тезиси

Реформация или трансформация?

4 comments for “Седмица на Реформацията във Варна

  1. „Браво“ и това като какво свидетелство трябва да го приемем ??Малко ли светът е влязъл в Църквата та още повече се мъчим да го набутаме!Ама нали всички трябва да видят колко сме почетени от тези „успели“българи от „известни“ТВ сериали ,фото-агенции,музиканти и др- голяма работа бреей!

  2. Отстъплението е в пълна сила!

  3. Милан, всички тези хора са вярващи, какво лошо има в това да се занимават с това, което умеят? Или единственото, което може да работи един християнин е църковна работа?

  4. Ако тези известни личности са „светът“,и те са влезли в църквата,каква по-добра реклама ,ако те са видели добри неща в църквата и след това публично свидетелстват за това?Та нали всичко това е за Божията слава !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *