Съживлението в САЩ достига нови университети

Съживлението в САЩ достига нови университетиВ университета Асбъри, Кентъки продължава духовното съживление вече девети ден. Роб Фулц, пастор в кампуса на университета Лий в Кливланд, Тенеси, казва, че съживлението е започнало в понеделник, като осем студенти са започнали молитва, която е разпалила искрата.

„Студентите коментираха съживлението в Асбъри. И един от студентите попита професора: „Защо такова съживление не се случва тук? А защо не сега? Можем ли да отидем в параклиса веднага и да се помолим за съживление в нашия кампус?“

Групата направила точно това – и резултатите са невероятни.

„Съживлението започна в девет часа в понеделник сутринта. И Божият дух започна да се движи“, казва Фулц. „Видяхме хора да се спасяват, имаше случаи на духовно освобождение и изцеление през последните 24 часа. Станахме свидетели на феноменално, смиряващо и невероятно силно действие на Бога.“

Фулц казва, че е бил в кампуса до 4 часа сутринта във вторник, хвалейки Бога заедно със студентите, докато други лидери не дошли да го сменят. Представители на църкви и преподаватели също взели участие, като някои дарили стотици бутилки вода и закуски за студентите.

Проповедникът, който служи в колежа в Лий, вече пета година, казва, че не е виждал подобно нещо досега. Въпреки това той отбелязва, че през 70-те години на миналия век в кампуса е избухнало съживление, само седмици след като Асбъри също преживя едно от най-известните си съживления.

Отново духовната дейност в Асбъри изглежда предизвиква верижна реакция в други университети. Но Фулц не е изненадан, тъй като вярва, че следващото голямо културно възраждане ще дойде чрез сегашното поколение.

„Това е нещо, което Бог ми показва за това поколение: най-голямото съживление в човешката история ще дойде в това поколение“, казва той. „Може да не изглежда познато, но ще се случи.

Пасторът вярва, че съживлението в Асбъри и Лий, е резултат от това, че младите хора изпитват „глад за истинска среща с Исус“. Предвид проблемите в съвременната култура, Фулц вярва, че младите хора търсят нещо по-истинско и динамично.

Според Фулц „именно този глад за святост – този глад за истинска среща с Бога подбужда сърцата на младите хора и ги кара да продължат да Го преследват.“

Фулц признава, че не е сигурен какво ще се случи по-нататък, но духът на съживлението оказва влияние и върху други колежани извън Асбъри и Лий.

„Изобщо не мисля, че това са изолирани случаи, защото вярвам, че това поколение ще бъде свидетел на истинско духовно пробуждане“, казва пасторът. „Вярвам, че ще видят как Исус се движи по неоспорими и невероятни начини.“

Faith Wire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *