РУСИЯ започва кампания срещу алкохолизма

Ще се заложи основно на външната реклама, телевизионната продукция и печатните материали

Руският държавен регулатор на търговията с алкохолни напитки „Росалкохолрегулиране“ изпълни правителственото разпореждане и подготви концепция за масова антиалкохолна кампания сред населението, пише в. „Известия“. Според изданието реализирането на инициативата ще струва 2.3 млрд. рубли (над 30 млн. евро).

Целевата аудитория на антиалкохолната социална кампания на „Росалкохолрегулиране“ ще бъде разделена на пет категории: водачи на автомобили, младежи от 14- до 21-годишна възраст, жени в родилна възраст, хора с алкохолна зависимост, родители и деца.

Според регулатора кампанията ще заложи основно на външната реклама, телевизионната продукция и печатните материали. Предлага се да бъдат разработени и специални информационни табла за медицински и образователни заведения, както и за ресторанти. Освен традиционната форма на комуникационните канали според концепцията ще бъдат използвани и антиалкохолни флашмобове, видеоблогове, възможностите на стрийтарта, както и кампании в социалните мрежи. Не се изключват и клипове, показвани преди основния филм в киносалоните и въвеждане на „антиалкохолен стандарт“ за медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *