Русия забранява евангелизирането

Миналата седмица беше съобщено, че руски законодатели предложили закон, който не би позволявал повече на отделните лица да евангелизират в Русия. Не е разрешено на отделните лицата да споделят вярата си, независимо дали чрез електронна поща, социални медии, покани за църква или библейски курсове, дори в уединението на собственото жилище или дори чрез разпространение на литература. Руският президент, Владимир Путин, е одобрил законодателния акт и подписа новите ограничения, вписани под антитерористични закони.

Руският президент Владимир Путин одобри пакет от антитерористични закони, които внасят строги ограничения върху мисионерската дейност и евангелизирането в страната. Въпреки молитвите и протестите от религиозни водачи и защитници на човешките права, Кремъл обяви одобрението на Путин. Поправките, включващи закони срещу споделянето на вярата в домове, офиси и навсякъде, освен регистрирани църковни сгради, влезе в действие на 20-ти юли. На християните в Русия няма да бъде позволено да изпращат в електронни съобщения на приятелите си покани за църква или да евангелизират в собствените си домове след новият набор от мерки касаещи лично наблюдение и антитерористични закони. Предложените драконови мерки поставят обширни ограничения върху мисионерската дейност, проповядването, обучаването и участието в каквато и да е дейност, предназначена да приканва хора към религиозна група. За да споделят вярата си, гражданите трябва да си осигурят правителствено разрешение чрез регистрирана църковна организация като не могат да евангелизират някъде другъде, освен в църкви и религиозни места. Ограниченията се отнасят дори до дейност в частни жилища и интернет.

30 comments for “Русия забранява евангелизирането

  1. Братя и сестри, Моля да не се занимавате с политика, но да насочите вниманието си към положението в България. У нас проповядването на християнството формално е разрешено, но образователните програми, които се приемат изключват Христос от училищата въобще. Забранено е да се говори,че е имало турско робство, че Русия е освободила Българив от робството. Захари Стоянов, Иван Вазов, Христо Ботев и Паисий Хилендарси са много неудобни имена, и затова техните произведения се изключват постепенно от изучаване в училище. На тяхно място се включва историята за непълнолетното момиченце,което плакало на брега не реката,защото лодката му се счупила, и когато възрастен мъж и помогнал с ремонта, тя му се отблагорила със секс. Слава Богу,че тази история беше само в някакъв луд пилотен проект и не беше включена в програмата,но масирани опити в това направление има.
    Вместо да се занимаваме с политиката на други държави нека да се замислим за насила налаганите и несвойствените за нашата страна гей паради.Тази мерзост се проповядва повече от християнството. Проповядване на християнство в България не е добре посрещано никъде, особено в държавните учреждения, училищата и университетите. Неведнъж бяхме изгонвани от държавни учреждения, когато разпространявахме Библии, макар да имахме необходимите документи за това. Нека се молим първо за нашите си проблеми, след това за нашите съседи, и накрая за целия свят. Да се молим за стотиците хиляди християни в арабските страни,които всеки ден,с риск за живота си устояват вярата си. Бог да ви благослови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *