Royal Hip Hop Workshop

Автор: Амария Боун, Freedom Generation
Източник: http://www.freedomgeneration.info

Преди две седмици присъствах на Royal Hip Hop Workshop. Дан Карати и Тереза Еспиноса са пропътували целия път от САЩ до Осло, Норвегия! От момента, в който влязох в стаята, в която трябваше да бъде първия урок, почувствах енергията и очакването. Имаше около 60-70 младежи, които си говореха, смееха се и разгряваха. Този ден всичките ни часове бяха с Дан Карати. Неговите часове бяха толкова невероятно смешни, че не исках да свършваме! 🙂 Дан танцува от 12 годишен. На 17 стига до Бродуей в Ню Йорк. От тогава той е танцувал с Бритни Спиърс, Уейд Робсън, Кайли Миног, Манди Муур и още много други хора на изкуството! Беше невероятно да чуем преживяванията му, да ни даде насоки и насърчение! По време на часовете той постоянно ни повтаряше да поддържаме наш собствен стил на танцуване. И да не копираме точно неговия или на някой друг. Въпреки, че когато танцуваме, трябва да се придържаме към хореографията, не трябва да се чувстваме притиснати в някаква кутия, а трябва да бъдем себе си! Също така, той ни препоръча да взимаме уроци от много различни учители, защото всеки един има различен стил. За да може да почувстваме различните стилове! Едно от нещата, които помня много ясно беше по време на танц, който ни учеше. Каза ни, че ако по някакъв начин чувстваме, че този тип танци не е за нас или ако не можем да направим движенията, трябва да опитаме по-старателно и да играем така, сякаш е нашият най-любим стил на света! И че не трябва да позволяваме различните движения да ни спират, но трябва да се фокусираме върху това да даваме всичко от себе си и да се забавляваме! В края на часа имахме време за въпроси и отговори, където той ни даде възможността да си зададем всички въпроси, които имахме! Той ни напомни да стоим смирени. Защото няма значение колко си добър, винаги има някой по-добър. Но ти винаги може да се подобряваш и да се учиш!

И така, бързо дойде вторият ден и бързо си замина… Но беше пак толкова забавно, както и предния ден! На втория ден отидохме в залата, за да се срещнем най-накрая с Тереза Еспиноса! И нейните танци бяха наистина много, много трудни! Много бързи и забавни стъпки!! Тереза танцува, от 14 годишна и оттогава танцува с Бритни Спиърс, Мисси Елиът и още много хора на изкуството. Когато я попитах какво трябва да правят танцьори, които се обучават сами, тя каза: трябва да си поръчаш online видео инструкции за танци. Това ще ти даде нещо извън групата, нещо различно!

След нейния час имах друг час с Дан Карати, на който той ни каза, че ако искаме наистина да бъдем успешни в танците, трябва да имаме правилните връзки. Може да не си най-добрия танцьор в целия свят, но ако имаш добри връзки, ще си способен да направиш много повече и да отидеш по надалеч!

В края на семинара Тереза и Дан седнаха с нас и ни насърчиха дори ПОВЕЧЕ! 🙂 Те наблегнаха на това, че трябва да ходим на колкото се може повече прослушвания (ако има такива в областта…). Просто да ходим там, където е отворено. Дори и да не си добър в този стил танци! (Тереза ни каза, че е ходила на прослушване Can-Can, а дори не може да танцува Can-Can!) Всичко е свързано с опита! Дан също ни каза да не се чувстваме кофти, ако сме нервни на прослушване… той си призна, че ВСЕ ОЩЕ се чувства нервен преди прослушвания! „Никога не се плаши!” Беше неговото мото. Може да не влезеш на прослушване, защото може просто да не са харесали прическата ти! Звучи откачено, но е така. Просто не позволявай на тези неща да те спрат. Защото тези, които не се отказват, успяват. Е, не знам за вас, но аз бях вдъхновена! Те наистина успяха да покажат, че живота на професионалните танцьори е земен, не просто нещо, за което си мечтаеш, но нещо, което може да постигнеш!! Така, че запомнете: Никога не се предавайте! Без значение колко е трудно! И не се плашете от тези, които са по-добри от вас. Помнете, че с практика и издръжливост, някой ден може да станете по-добри!

0 comments for “Royal Hip Hop Workshop

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *