Християнка е освободена от затвор

## Християнка е освободена от затвор

*Източник: VOM Sources*

*Евангелие според Лука 1:46-48 (Песента на Мария)*

*И Мария каза: Величае душата ми Господа и зарадва се духът ми в Бога, Спасителя мой. Защото погледна милостиво на ниското положение на слугинята Си.*

Осемнадесет годишната Ева Абдулах, която прекара последната година в затвор по обвинение в богохулство е освободена, след като Върховния съд в Танзания е отменил присъдата. Ева е арестувана през януари 2012 г., когато местни мюсюлмани от нейния щат Багамойо я обвиняват в уриниране върху Корана, а през юли тя е осъдена на две години затвор. На 9 януари, 2013 г., Върховния съд я оправдава по обвиненията и нарежда нейното освобождаване. Ева е посещавала Библейско училище и е живяла с пастирското семейство, когато я арестуват. Нейните родители се отричат от нея, когато се обръща към Христос, още като млада тинейджърка.

Слава на Бога за нейното освобождаване. Благодарим на всички вярващи в България, които се [застъпиха за Ева](http://www.vombulgaria.blogspot.com/2012/12/a.html) в навечерието на Рождество Христово. Нека сега да се молим Ева да намери сигурно място за живеене, а тези, които лъжливо са я обвинили да стигнат до освобождаващата душата истина за Живия Спасител Исус Христос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *