Река Йордан – мястото на водното кръщение

Започвайки този пътепис си давам все по-ясна сметка, за мястото и времето на нашето пътуване. Само преди месец ние попивахме жадно от емоциите на преживяното. Сега, 40 дни по-късно, Святата земя отново е бойно поле! Арена на отвличания, убийства, ракетни обстрели… Само за 2 седмици Ивицата Газа изстреля над 300 ракети към сърцето на Израел! A вчера палестинците посегнаха и на половин милионния Тел Авив… с две ракети! За радост без успех! Само преди месец Тел Авив беше спокоен, модерен мегаполис с небостъргачи, плажове и лукс. Днес страха и несигурността отново са техни гости.

Сетивата ми отказват да приемат, че това е същото място – мястото на войната…. започнала преди 4000 години от потомците на двама братя!

Краси ЧЕНДОВ


„Ярденит – предполагаемото място на кръщението на Исус от Йоан Предтеча. Намира се близо до мястото, където река Йордан изтича от Галилейското езеро към Мъртво море. Днес много поклонници идват именно тук за да сключат завет с Бога. Мястото е обособено за водно кръщение и тук се предлага всичко необходимо за духовния обет. Сама по себе си река Йордан е ням свидетел на много от събитията описани в Библията. По-често тя се е явявала и като външна граница на Израел.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *