Принцип № 27 Успехът се съдържа в семето

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: № 27 УСПЕХЪТ СЕ СЪДЪРЖА В СЕМЕТО

Да пазите повеленията Ми… да не сееш разнородни семена в нивата си. (Левит 19:19)

Възможно е в нас да има смесени семена – да казваме, че вярваме в едно нещо, но в същото време в нас да действат активно друг вид мисли, които саботират онова, което казваме, че вярваме.

Такъв е случаят с християни, които казват, че вярват че са победоносни в Христос, но действат така сякаш вярващите са малцинство, сякаш са неудачници и никога няма да достигнат потенциала си.

Тези семена на провал може би са посяни в нас от светската система или дори от онези, които казват, че са учители на Словото, но са избрали да проповядват, че провалът е духовно нещо.

Да казваш, че си син или дъщеря на Царя по дефиниция означава, че декларираш по-висок стандарт и по-добър начин на живот в изпълнения с отчаяние свят около нас. Предполага се аз и ти да мислим и да действаме като успешни личности.

Кога точно започваш да се чувстваш успешен? Естествено, повечето хора започват да се „чувстват” успешни, когато в действителност постигнат успех, а не докато се стремят към него.

Успехът за човек от бизнес света означава сключване на сделка. За лекаря – пациент, излекуван от животозастрашаващо заболяване. За обучаващия се е получената диплома при завършването. За хората от този свят осъщественото обещание е доказателството за успеха, а не самото обещание.

Съгласи се, че преди успехът да се превърне в крайна дестинация, той трябва да бъде нашата посока. Ако успехът не е посоката ни, той никога няма да се превърне в крайната точка.

Ти може да си на правия път, но да вървиш в погрешната посока. Това ми се случи наскоро. Докато шофирах в покрайнините на Балтимор и търсех мястото до което трябва да стигна, се оказах на правилния път, но движещ се в погрешната посока.

По подобен начин ти може да си женен (правилният път), но да действаш така, сякаш крайната точка на този брак е разводът (погрешната посока). Ти можеш да си ученик, но да учиш така сякаш ще повтаряш годината. Можеш да управляваш бизнес, но с действията си да признаваш, че се движиш към фалит.

Понякога тази липса на съответствие между системата от вярвания и действия, е очевидна за всеки, освен за човека, който е главният герой в спектакъла на собствения си живот.

Мислиш ли по един начин за бъдещето, докато в същото време действаш с различна система от вярвания и убеждения?

Ето един мощен принцип на Царството, който не можеш да си позволиш да пропуснеш: веднага щом идентифицираш семето на успеха, идентифицирай себе си с него и празнувай! Успехът е скрит в семето!

След това идентифицирай семената на провал и започни да ги изкореняваш, докато сърцето, ума и целия ти живот бъдат прочистени от лошите семена, които врагът е посял чрез влиянието на светската система или лъжливи поучения.

Сега вече е въпрос на време, за да преживееш лично плодовете на успеха, които Бог вече е посял в теб. Той е с теб, за да роди обещанието на семето.

Ще срещнеш много хора, които искат готова реколта, крайния резултат, осъщественото обещание. Те не са заинтересовани да чуят за битките на вяра, през които минаваш. Те ще те уважават само, ако си произвел нещо. Това не е проблем и не трябва да се ядосваме на хора, които мислят по този начин. Само малцина избрани са твои „братя по семе” – това са хората, които ще вярват в семето, което Бог е поставил в теб.

Открий ги и не се отделяй от тези макар и малко на брой насърчители в живота ти. Ако все пак няма около теб такива хора, когато разбереш, че успехът е в семето, силата на страха е разчупена върху живота ти!
Докато семето на Бог е посадено вътре в теб, ти знаеш че ще си успешен, без значение колко време ще е необходимо или пред колко предизвикателства ще трябва да се изправиш.

МОЛИ СЕ С  ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:
Господи, приемам това, което казваш за мен, а Ти Си ме нарекъл свое дете. Не мога да бъда неудачник, защото Ти не Си такъв. Аз декларирам, че съм успешен. Ще мисля за себе си като за успешен човек и ще действам като такъв. Аз празнувам успеха си, защото семето на успех е вътре в мен и аз съм добра почва, където то ще покълне и ще даде плод! Амин.

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *