Принцип № 26 Изтръскай змиите

30 ДНИ НА МОЩНИ ПРИНЦИПИ: № 26 ИЗТРЪСКАЙ ЗМИИТЕ

Деяния 28:5 Но той тръсна змията в огъня и не почувства никакво зло.

Попадал ли си в ситуация, когато Сатана е успял да получи достъп до теб чрез дадени обстоятелства? Било то катастрофа; кражба; зло, извършено спрямо теб или клеветническа кампания, ние не сме имунизирани срещу атаките на Сатана. Обезсърчаващото в тази ситуация е, че много от тези неща могат да ни се случват, докато се опитваме да послужим на другите и да извършим добро.

Апостол Павел искаше да свърши нещо добро, когато змията се залепи за ръката му и го ухапа. Йосиф искаше да върши добро, когато съпругата на Потифар поде срещу него кампания, за да го дискредитира. Давид имаше добри намерения, когато свиреше на Саул и въпреки това шизофреничният цар хвърли копието си срещу него.

Трябва да се научим как да изтръскваме змиите и да продължаваме напред. Помислете за ситуацията на Павел: след двуседмични бури в морето, които едва не му костваха живота, той най-накрая стъпи на твърда почва, но ето че змия го ухапа по ръката, докато се опитваше да помогне за наклаждането на огъня! Колко по-абсурдно от това може да бъде?

Такива неща се случват през цялото време. Точно защото си решил да служиш на Бог и хората, не очаквай Сатана да гледа отстрани и да ти се радва! Бог ще извърши Своята част и ще ни защити ПО ВРЕМЕ НА такива преживявания.

Трябва да сме достатъчно силни във вярата си и да се научим как да се отърсваме от демоничните атаки срещу нас и да се придвижваме напред към по-великите неща, които Бог има за нас. Царството напредва през трудни обстоятелства. Идеята, че “ако нещо е от Бог, всичко ще мине перфектно” е абсурдна! Всъщност, ако нещо е от Бог, целият ад ще се надигне срещу теб!

Бъди насърчен и изтръскай змиите, Исус е с теб!

МОЛИ СЕ С ТАЗИ МОЛИТВА ДНЕС:
Господи, помогни ми да изтръскам змиите и да държа очите си върху Теб! Аз разчупвам всеки демоничен замисъл срещу моя живот. Аз съм над всичко, което Сатана крои срещу мен. Амин!

автор: Георги Бакалов
източник: http://in30days.posterous.com/
превод от английски: В. Петрова

PS Разбери каква е целта на 30-те дни, в които да бъде четен по един от тези принципи? Повече за това можеш да научиш тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *