Пази езика си!

21.jpgСкъпи съработници,

Много ме боли, когато виждам хора наричащи себе си „християни” дори „пастори”, да използват нецензорни, дори обидни думи и епитети, особено когато са насочени към братя и сестри. Недопустимо е!

Еф. 4:29,32 „Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат; и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението, всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба, да се махне от вас; а бивайте един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас.”

Не искам да ви поучавам, а ви изобличавам и то с голяма доза смирение и любов. Бог е свидетел, че говоря истина от сърцето си. Желанието ни е да видим една променена България, а това зависи от всички нас. Докато се карате или дърпате за стари неща и търсите възмездие или отплата на някой, който ви е наранил преди години, дявола ще танцува и ще се радва. В такъв случай никой да не си мисли, че ще получи нещо от Господа. Ще продължаваме да затъваме все повече. Всичко зависи от нас. Да пазим езика си, когато говорим един с друг е първата крачка към която ви призовавам. Полето за работа е ваше и никои не може да ви вземе това, което Господ ви е дал. Насърчавайте, назидавайте, поучавайте, изобличавайте с кротък и смирен дух и най – вече дайте себе си пример за останалите които четат. Така ще се промени България, като започне от нас. С този призив ви насърчавам да наблегнем и да поработим върху себе си и да се молим Бог да ни прости. Време е България да се промени и тази година очаквам Бог да съедини сърцата ни и да ни прости всички глупости които сме направили през годините. Започва нещо славно в тази нация и е наближило, бъди част от това.

С почит и уважение Васил Петров


1 comment for “Пази езика си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *